Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen starttaa viikonloppuna uransa toiseen EM-ralliin - "Pätkät vaikuttaa todella makeilta"

01.07.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Oululainen rallilupaus Toni Herranen lähtee kartanlukija Mikko Lukan kanssa viikonloppuna uransa toiseen EM-ralliin, kun junioreiden EM-sarjan kolmas osakilpailu kilpaillaan Latvian Liepājassa. EM-debyytissään Puolassa Herranen ajoi upeasti ERC Junioreiden toiselle sijalle.

Herrasen edellinen SM-ralli päättyi Seinäjoella kaksi viikkoa sitten ulosajoon, mutta auto saatiin kuitenkin nopealla aikataululla parsittua kasaan tulevaa EM-koitosta varten.

- Täytyy antaa iso hatunnosto huoltoporukalle: Kimmo, Henkka, Veeti, Janne sekä Iin Automaalaamon Jukka Olkoniemelle koritöistä. Suuret kiitokset myös Printsport Racing, Teippari.fi ja muut auttaneet. Tämä mahtava porukka pisti auton viikossa nippuun ja Latviassa se on taas täydellisessä tikissä, Herranen kiittelee.

Latviassa Herrasella on jälleen edessään uusi kokemus. Erikoiskokeet on Puolaan nähden kovavauhtisempia, mutta sehän nuorelle suomalaiselle sopii.

- Pätkät vaikuttaa todella makeilta. On aika nopeaa tietä kylläkin, mutta silti monipuolista. Kaikin puolin fiilis on todella hyvä, varsinkin kun viimeksi Puolassa kisa sujui niin hienosti.

Vaikka nuorukaisen EM-debyytti sujui kaikilta osin erinomaisesti, jäi kakkossijasta vielä jotain hampaankoloon. Nyt Latvian vauhdikkailla teillä on Herrasella mainio revanssin paikka.

- Uskoisin, että taas ollaan hyvässä vauhdissa ja kärkipaikasta taistellaan. Kisa tulee olemaan varmasti tiukka, mutta me ollaan valmiina. Koitetaan nyt ottaa takaisin se mikä Puolassa hävittiin viimeisellä pätkällä, Herranen hymyilee.

Tet Rally Liepāja starttaa lauantaina Talsin ympäristössä kuudella erikoiskokeella. Sunnuntaina on vuorossa vielä niin ikään kuusi erikoiskoetta kisakeskus Liepājan lähistöllä. Perjantaina illalla kuljettajilla on ohjelmassa testi-erikoiskoe.

Kuva: Toni Herranen Sports

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa