Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herraselle toinen peräkkäinen palkintokorokesija rallin EM-sarjassa

05.07.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Toni Herranen jatkoi kartanlukija Mikko Lukan kanssa viikonloppuna vahvoja otteita rallin EM-sarjassa. Latvian Liepājassa ja Talsissa ajettu junioreiden EM-sarjan kolmas osakilpailu oli Herraselle vasta uran toinen ralli EM-tasolla, sillä Espanjassa ajetuun avauskisaan suomalaiskaksikko ei osallistunut. Debyytti tapahtui Puolassa, josta irtosi luokan kakkossija.

Herrasen lähtökohdat viikonlopun kisaan olivat haastavat. Alla oli ulosajo Seinäjoen SM-rallista, ja auto saatiin kasaan aivan viime hetkillä. Ensimmäiset testivedot huolletulla autolla saatiin vasta rallin testi-erikoiskokeella perjantaina.

Tämä myös näkyi kilpailun avauspäivänä lauantaina. Luotto ajamiseen ei ollut ensimmäisillä erikoiskokeilla vielä paras mahdollinen, eikä Herranen ollut ajoonsa tyytyväinen. Ero kärkeen ehti kasvaa jo yli 20 sekuntiin.

- Vähän jopa hävettää ne pari ensimmäistä pätkää. Oli sellaista arpomista ajaminen ja varmasti se kaatokin vähän siellä takaraivossa kummitteli vielä, nuorukainen kommentoi.

Päivähuollon jälkeen ajorytmi oli kuitenkin jälleen hanskassa. Näille kaikille kolmelle pätkälle suomalainen ajoi komeasti luokkapohjat ja nousi rallissa toiselle sijalle.

- Iltapäivä meni jo suunnitelmien mukaan. Kolme pohja-aikaa ja saatiin hyvin eroa kärkeen kiinni.

Päätöspäivään lähdettiin erittäin jännittävästä takaa-ajoasemasta. Espanjalaiseen Oscar Palomoon oli eroa 14,7 sekuntia.

Sunnuntaina ajettiin viisi erikoiskoetta, joista neljällä ensimmäisellä ero kärkeen oli hieman kaventunut, mutta silti sitä oli vielä yli 11 sekuntia. Kamppailu oli läpi päivän hurjan tasaista, eikä ero Herrasen ja espanjalaiskaksikon välillä liikkunut oikeastaan suuntaan eikä toiseen. Maaliin tultiin lopulta myös samassa järjestyksessä. Luokassa kolmanneksi ajoi suomalaiskuski Benjamin Korhola.

Junior ERC -luokan toinen sija on 18-vuotiaalle Herraselle erinomainen tulos, kun ottaa huomioon kilpailun lähtökohdat. Kypsä ajaminen alun vaikeuksien jälkeen ja taistelu vielä kilpailun voitosta, osoittaa nuoren miehen itseluottamuksen olevan kunnossa. Seinäjoen kaato oli Herrasen uralla kuitenkin ensimmäinen isompi ulosajo.

Tulokseen myös Herranen on itse syystäkin tyytyväinen.

- Voittokin oli toki otettavissa, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt. Nyt hävittiin se siellä avauspäivän ensimmäisellä lenkillä. Hyvät fiilikset jäi kuitenkin viikonlopusta, oli kaikin puolin hyvä kisa ja saatiin hyvät pisteet taskuun. Auto myös toimi koko ajan 100 prosenttisesti, siitä iso kiitos vielä huoltomiehille. Tekivät taas uskomattoman hienoa työtä Seinäjoen kisan jälkeen.

- Sarjatilannekin näyttää nyt hyvältä. Tästä on hyvä suunnata katseet kohti Italiaa ja uran ensimmäistä asfalttikisaa, sitä odotan suurella mielenkiinnolla, Herranen toteaa.

Rallin EM-sarja jatkuu 23.-24.7. Roomassa, Italiassa.

Junior ERC pistetilanne 3/6 osakilpailun jälkeen

1. Oscar Palomo ESP 72p
2. Laurent Pellier FRA 67p
3. Toni Herranen FIN 48p
4. Victor Hansen SWE 41p
5. Andrea Mabellini ITA 37p

Junior ERC lopputulokset, Tet Rally Liepāja 2022

1. Oscar Palomo ESP 1:42:52,0
2. Toni Herranen FIN +14,5
3. Benjamin Korhola FIN +1:26,7
4. Victor Hansen SWE +1:44,0
5. Isak Reiersen SWE +1:53,2

Kuva: Toni Herranen Sports

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa