Facebook Twitter Email Pinterest

Benjamin Korhola junioreiden kolmas Latviassa

08.07.2022 / Benjamin Korholan tiedotus

Uransa ensimmäiseen rallin EM-osakilpailuun osallistunut Benjamin Korhola sijoittui junioreiden kolmanneksi Latviassa ajetussa Tet Rally Liepājassa

Ralli SM -sarjan SM4-luokassa kilpaileva Benjamin Korhola osallistui kartturinsa Pekka Kelanderin kanssa viime viikonloppuna Latviassa ajettuun rallin EM-sarjan osakilpailuun Tet Rally Liepājaan. SM-sarjassa kesäkausi ei ole sujunut aivan ennakkosuunnitelmien mukaisesti, joten kaksikko lähti kisaan tavoitteenaan ehjä kisa ja kokemuksen kerryttäminen. Ennen kisaa Latviassa ajetut testit sujuivat hyvin ja antoivat hyvää luottamusta sekä autoon että omaan tekemiseen.

Kilpailussa ajettiin yhteensä 12 erikoiskoetta, 6 lauantaina ja toiset 6 sunnuntaina. Lauantai alkoi hyvin, ja Korhola kellottikin ensimmäiselle pätkälle junioreiden kolmanneksi nopeimman ajan. Siitä sjoitus hieman hiipui, ja ensimmäisen päivän päätteeksi Korhola oli junioreiden neljäs 54 sekuntia kärjestä.

- Päivä sujui ihan hyvin. Ensimmäinen lenkki meni moitteetta, ihan ei vain vauhti riittänyt. Toiselle lenkille tehtiin väärä rengasvalinta ja kun vielä alkoi satamaan, ei kovilla pyörillä saanut mitään pitoja. Mutta huomenna pitkä päivä aikaa parantaa, kertasi Korhola ensimmäisen päivän tapahtumia.

Sunnuntai jatkui samoissa merkeissä, ja Korhola jatkoi tasaista suorittamistaan nousten lopulta lopputuloksissa kolmanneksi.

- Sunnuntai päivä oli aika haastava päivä. Aamun ensimmäinen pätkä sujui hyvin, mutta sen jälkeen tuli paljon virheitä, jossa hävittiin aikaa. Viimeisellä pätkällä ajo sujui taas hyvin!

Junioreiden voittoon ajoi espanjalainen Oscar Palomo, toiseksi sijoittui Suomen Toni Herranen ja Korhola siis lopputuloksissa hienosti kolmas.

- Lopputulos on ihan hyvä, kun podiumilla ollaan, vaikka paljon on vielä parannettavaa. Reissu oli ennen kaikkea opettavainen ja saatiin paljon kokemusta, mitä lähdettiinkin hakemaan.

Tet Rally Liepāja 2022Junior ERC lopputulokset

1) Oscar Palomo - Xavi Moreno ESP 1.42.52,0
2) Toni Herranen – Mikko Lukka FIN + 14,6
3) Benjamin Korhola  Pekka Kelander FIN + 1.26,7
4) Victor Hansen - Victor Johansson SWE + 1.44,0
5) Isak Reiersen - Lucas Karlsson (SWE) + 1.53,2

Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa