Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilä viime vuoden opeilla Jyväskylään – “Nyt on erityisen hyvä fiilis”

03.08.2022 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna ajettavassa rallin MM-sarjan Suomen osakilpailussa WRC Secto Rally Finlandissa. Viime vuonna Jyväskylässä WRC3-luokan toiseksi ajanut Heikkilä lähtee haastamaan tänä vuonna WRC2-luokan huippunimet.  

Mikko Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, kilpailevat tulevana viikonloppuna Jyväskylässä ajettavassa WRC Secto Rally Finlandissa. Kilpailu on Heikkilän uran toinen Jyväskylän MM-ralli. Heikkilä lähtee kauden toiseen MM-ralliinsa kilpailunumerolla 24.

- Ainahan ralliin on mukava lähteä, mutta nyt on erityisen hyvä fiilis. Hienot kesäkelit ja korona ei häiritse niin yleisöäkin on varmasti paljon. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni mahdollisuudesta ajaa perinteisessä Jyväskylän MM-rallissa jo toistamiseen.  

Viime vuonna ensimmäisen Jyväskylän MM-rallinsa ajanut Heikkilä lähtee tämän vuoden kilpailuun tukeutuen viime vuonna opittuihin nikseihin. Nurmijärveläiskuljettajan valmistautuminen on ollut perusteellista.  

- On hankalaa mitata, paljonko viime vuonna ajaminen auttaa tänä vuonna. Varmasti siitä ainakaan haittaa ole, ja viime vuoden pätkät muistaa käytännössä ulkoa, kun joka pätkästä on viime vuodelta video ja niitä on kerrattu ahkerasti valmistautuessa. Kohtahan se nähdään, paljonko se lopulta vaikuttaa vauhtiin.  

Heikkilä ajoi edellisen kilpailunsa Latviassa osana rallin Euroopan mestaruussarjaa. Edeltävällä viikolla ajetuissa testeissä haettiin paitsi auton säätöjä kohdalleen, myös tuntumaa Keski-Suomen nopeavauhtisiin teihin.  

- Kokeiltiin paria hienosäätöjuttua ja tehtiin pieniä muutoksia autoon Latviasta, mutta ei mitään spesiaalia vain tätä kisaa varten. Tietysti toiselle ajokerralle nostetaan auton korkeutta urien muodostuessa. Enemmänkin pidettiin tuntumaa yllä.  

WRC Secto Rally Finland ajetaan 4.-7.8. Jyväskylässä. Kilpailu sisältää 22 erikoiskoetta ja 322,61 erikoiskoekilometriä. Kilpailu käynnistyy perinteisellä Harjun yleisöerikoiskokeella torstaina kello 19:08 . Kilpailu päättyy sunnuntaina 7.8. Paviljongissa podiumille kello 16:00. Kilpailua voi seurata suorana Yle Areenasta sekä valikoituja erikoiskokeita Yle TV2:lla. Lisäksi Ylen Ralliradio ja WRC+ -palvelu seuraavat kilpailua suorana koko viikonlopun ajan. 
 
Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa