Facebook Twitter Email Pinterest

Asunmaan Secto Rally Finland oli haastava – ”En löytänyt aitoa Teemua”

08.08.2022 / Juho Koski / Asunmaa Racing -tiedotus

Teemu Asunmaa on sijoittunut rallin MM-sarjan kauden kahdeksannessa osakilpailussa, WRC Secto Rally Finlandissa WRC2-luokan viidenneksi. Jyväskylässä ajettu perinteinen kilpailu oli alavutelaiskuljettajalle haastava. Asunmaa suuntaa katseensa jo SM-sarjan loppukauteen.

Teemu Asunmaa, 35, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 27, kanssa, ovat sijoittuneet viidenneksi WRC Secto Rally Finlandin WRC2-luokassa. Yleiskilpailussa Asunmaa ja Mannisenmäki sijoittuivat kolmanneksitoista.

Kilpailu alkoi torstaina ennätysyleisön keränneellä Harjun yleisöerikoiskokeella. Perjantaina jatkettiin aamun lenkin viidellä erikoiskokeella, jotka kaventuivat neljään Lankamaa 2:n peruunnuttua turvallisuussyistä. Huoltotauolle tultaessa Asunmaa oli WRC2-luokan seitsemäntenä.

-Ei ole totutunlaista menoa. Tuntuu että joku muu ajaa, ja pitää hypätä takaisin sarviin pikkuhiljaa.

Perjantaipäivän viimeinen lenkki sisälsi kaksi erikoiskoetta kahteen kertaan ajettuna. Kaksi 7. sijaa, 8. tila sekä 10. nopein aika merkitsivät Asunmaan lähtevän kahdeksantena lauantaihin.

-Kaiken kaikkiaan aika huono päivä. Joka pätkälle yritettiin nollata ja tsempata ja ajo tuntui hyvältä, mutta ei vain lähtenyt. Pitää selvittää perimmäisiä syitä vauhdin puutteeseen, nukkua yön yli ja lähteä huomiseen uudella taktiikalla.

Lauantaiaamu alkoi sateisissa merkeissä. Neljä erikoiskoetta sisältäneen aamun lenkin Asunmaa taittoi kahdeksanneksi nopeimmilla ajoilla nousten yleiskilpailussa seitsemänneksi.

-Todella kovaa arpomista eikä ole luottoa omaan tekemiseen. Nostellaan paikoissa, jossa ei pitäisi. Koitetaan iltapäivällä uudestaan, mutta ei ajeta enää kilpaa, vaan kilometrejä ja hienoja pätkiä läpi.

Lauantain toisella lenkillä Asunmaa ajoi kahdeksanneksi, kuudenneksi ja kaksi seitsemänneksi nopeinta aikaa kuivuneille erikoiskokeille. Kanssakilpailijoiden epäonnesta hyötynyt Asunmaa saapui Paviljonkiin yötauolle WRC2-luokan viidentenä.

-Melko raskas päivä kaiken kaikkiaan. Vauhti ei muuttunut miksikään, mutta ajettiin läpi ja käytiin katsomassa hienot pätkät.

Sunnuntain neljän erikoiskokeen päätöspäivään Asunmaa lähti viidentenä. Ensimmäisen ajokerran 11. ja 10. nopeimmat ajat Oittilan ja Ruuhimäen erikoiskokeilla pitivät Asunmaan varmasti luokan viidentenä.

-Jotain puuttuu viime rallin jäljiltä, enkä ole löytänyt aitoa Teemua vielä.

Viimeistä edellisellä erikoiskokeella Asunmaa oli kymmenenneksi nopein. Rallin päättäneellä Ruuhimäki 2:n Power Stagella Asunmaa oli kahdeksas. Maaliin Asunmaa saapui WRC2-luokan viidentenä.

-Aika hankala viikonloppu kaiken kaikkiaan, eikä oltu siellä missä meidän pitäisi olla SM-tasoon verraten.

Asunmaa tahtoo kiittää tukijoitaan sekä erikoiskokeiden laidoilla että kotikatsomoissa. Alavutelaisen kausi jatkuu heti seuraavana viikonloppuna Liettuassa avoimen luokan Skodalla Rally Rokiskiksessa.

-Kiitokset yhteistyökumppaneilleni, meidän huollolle sekä kaikille meitä kannustaneille niin penkkojen laidoilla kuin etänäkin. Tsemppi auttoi viikonlopun aikana huimasti. Kausi jatkuu meidän osaltamme Latviassa heti tiistaina testien muodossa avoimen luokan Skodalla, jollaista en ole ennen ajanutkaan. Varmasti mielenkiintoinen kokemus. Suomessa jatketaan Mikkelissä kuun lopulla.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä 26.-27.8.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa