Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon taistelu MM-pisteistä päättyi keskeytykseen - kehitystä vauhdissa on tapahtunut

10.08.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Secto Rally Finland päättyi porvoolaisen Riku Tahkon osalta keskeytykseen rallin toisena  varsinaisena kilpailupäivänä. Tahko kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen nousseeseen vauhtiin. 

Viime viikonloppuna ajetussa Secto Rally Finlandissa Riku Tahkon tavoite oli ajaa Hyundain uudella Rally2-autolla. Maailmantilanteesta johtuen uusien autojen toimitus on takkuillut ja porvoolainen oli lähtöviivalla SM-sarjasta tutulla Hyundai i20 R5 –ralliautolla. Porvoolainen oli tyytyväinen suorituksiinsa tutulla autolla.  

- Pystyttiin parhaaseen vauhtiin autolla tähän saakka. Jos vertaa SM-sarjan ja vaikka WRC2-luokan kärkeen, ero pysyi jatkuvasti siedettävänä, kertoi Tahko kilpailun jälkeen. 

Rallin avanneella Harjun erikoiskokeella torstaina Tahkolla oli pieniä ongelmia käsijarrun kanssa, mutta vauhti oli silti tyydyttävä. Perjantaina aamulla ajetut Laukaan suunnan erikoiskokeet miellyttivät Hyundai-kuljettajaa.  

- Tuttu Laukaan pätkä oli hyvä aloitus ja Lankamaallakin meillä oli hyvä rytmi päällä, vaikka saimme kiinni eteemme lähteneen irlantilaisparin tämän rengasrikon vuoksi. Muutenkin perjantai oli ehjää suorittamista ja vauhti oli parasta mitä olemme tällä autolla pystyneet pitämään. 

Perjantain erikoiskokeiden jälkeen Riku Tahko ja kartanlukija Sami Ryynänen olivat WRC2-luokan 10. sijalla, joka olisi oikeuttanut WRC2-luokan MM-pisteeseen.  

Lauantain erikoiskokeille saapunut sade toi oman haasteensa perinteisesti nopeaan Suomen MM-ralliin. Sateinen, aamun avannut Päijälän erikoiskoe oli Tahkolle vaikea. Ennen huoltoa ajetut Rapsulan, Vekkulan ja Patajoen erikoiskokeet sujuivat kuitenkin paremmin.   

- Olemme vielä takamatkalla muihin, jos pito huononee, ja Päijälän vesisade teki meidän aamusta tahmaisen. Rapsulassa ja varsinkin uudella pätkällä Vekkulassa oli tekeminen jo parempaa, kun pito parani, vaikka jälkimmäisellä sammutinkin auton risteyksessä.  

Aamun erikoiskokeiden jälkeisessä huollossa Tahkon Hyundaissa ilmeni rallin päättävä vika voimansiirrossa.  

- Valitettavasti auton takaperässä oli niin iso halkeama, että öljyt tulivat ulos ja kuivana pyörinyt tasauspyörästö vahingoittui niin, ettei jatkaminen ollut mahdollista. Iso kiitos Hyundai Motor Finlandin ja koko Hyundain väelle. Kiitokset myös C Moren katsojille, jotka tsemppasivat koko rallin ajan videoilla. RTRC:n tiimi ansaitsee myös hatunnoston.  

- Keskeyttäminen harmittaa etenkin, kun WRC2-luokan MM-pisteitä oli tarjolla. Tunnelma oli paras koko miltei kaksikymmentä vuotta kestäneen ralliurani aikana. Nälkää tulevaisuuteen jäi. Nyt teemme töitä, että saamme uuden rally2-luokan Hyundain tämän Ralli SM –kauden aikana. 

Rallin SM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Mikkelissä. 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa