Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: Rennolla otteella SM-ralli Mikkeliin

23.08.2022 / Marko Mäkinen

Škodan Juha Salo on viettänyt kesän aikana rallin ajamisesta poikkeuksellisen pitkän tauon. Rallin SM-sarjan edellisestä osakilpailusta on aikaa jo reilut kaksi kuukautta. Pelkästään mökkilaiturilla Salo ei kuitenkaan kesää ole viettänyt. Ralliautoakin on testimielessä kokeiltu muutamaan otteeseen.

- Jos et Suomen MM-ralliin osallistu niin ajotauko on väkisinkin tämän mittainen. Tässä välissä emme löytäneet järkeviä ralleja, joihin olisimme voineet ajotuntuman ylläpitämiseksi osallistua. Ajoin pitkin kesää silloin tällöin testiä, joissa en niinkään testannut autoamme vaan pidin ajotuntumaani yllä. Tällä viikolla kokeilen Škodaamme vielä kahdesti ennen perjantaina käynnistyvää nuotitusta, Salo kertoo.

Mikko Markkula vierellään kilpaileva Salo kertoo, että Etelä-Savossa on perinteisesti odotettavissa vauhdikkaita ralliteitä. Kaksikko lähtee reitille lähtönumerolla 6.

- Mennään muiden jälkiä, ja toivotaan, että kuivan kesän jäljiltä ei pölyhaittaa tule kenellekään. Mikkeli on aina ollut hyvä paikka ajaa rallia. Etelä-Savon teille on aina hauskaa lähteä rallia ajamaan.

- Olisin toivonut olevani tässä vaiheessa kautta korkeammalla sijoituksissa, mutta nyt ollaan kuudentena ja sillä hyvä. Yritetään syksyn aikana nousta pisteissä niin paljon kuin pystymme ja ajaa onnistunut loppukausi.

SM-ralli Mikkelin jälkeen kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista heikoimman osakilpailun pisteet pudotetaan pois. Lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pisteet sekä sarjan kuudennen ja viimeisen osakilpailun pisteet. Salolla on jo alla kaksi pisteittä jäänyttä kilpailua, joten hän saa Mikkelissä kasvattaa pistesaldoaan kaikille tulossa olevilla pisteillä.

- Rennolla otteella. Meidän ei tarvitse puristaa liikaa rattia. Varmasti hienot tiet ylityksineen ja rytminvaihdoksineen lauantaina edessä. Emil (Lindholm) ajaa kovaa, eikä Heikkilä (Mikko) ja Asunmaakaan (Teemu) hiljaa mene. Pisteitä ei tarvitse ynnäillä vaan kaikki otetaan, mitä tulossa on. Luottavaisina ralliin lähdetään, Salo muistuttaa.

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 27. elokuuta klo 10:00 Mikkelin satamasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,27 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana kahdesti Mikkelin raviradalla huollossa (klo 12:30 ja klo 15:21). Rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan Saimaan kuvankauniissa Pistohiekan maisemassa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Mikkelin 
satamaan lauantai-iltana klo 19:36 alkaen.

SM1-luokan SM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 104
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 80
3. Mikko Heikkilä Škoda 71
4. Teemu Asunmaa Škoda 69
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 56
6. Juha Salo Škoda 38

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa