Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: ”Voittoa ei keinolla millä hyvänsä”

24.08.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Škoda-kaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtee kauden toiseksi viimeiseen rallin SM-sarjan osakilpailuun Mikkeliin SM1-luokan kärkipaikalta. Kauden viidestä SM-rallista kolmessa voittoon ajanut Lindholm johtaa sarjaa 24 pisteellä.
 
Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevan viikonlopun lauantaina Mikkelissä. SM1-luokan pistejohdossa ralliin starttaava Emil Lindholm toteaa, että kaikki on valmista tulevaan. SM-ralli Mikkeliin valmistaneen testin Lindholm ajoi tiistaina.

- Automme perussäädöt ovat olleet jo pari kolme kautta käytännössä samat, emmekä me niitä lähde tälläkään kertaa muuttamaan: auto tuntuu hyvältä. Rallireitti on osaksi viety uusille teille, ja se on yksinomaan hyvä asia. Rallin ratkaisut ajetaan puhtaasti nuotista eikä ulkomuistista.

Lindholm ja Hämäläinen starttaavat ensimmäisenä reitille, joten aura-auton roolia olisi lauantaina tarjolla.

- Kuuman ja kuivan kesän jäljiltä teiden pinnat ovat kovat ja liukasta irtohiekkaa varmasti riittää. Mutta minkäs sille teet. Ensimmäisillä autoilla voi olla hankalaa, koska putsaamme tietä kaikista eniten. Asialle emme voi mitään, joten näillä mennään, Lindholm toteaa.

SM-ralli Mikkelin jälkeen kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista heikoimman osakilpailun pisteet pudotetaan pois. Lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pisteet sekä sarjan kuudennen ja viimeisen osakilpailun pisteet. Lindholmin kohdalla se merkitsee sitä, että kasvattaakseen pistesaldoaan, hänen tulee ajaa Mikkelissä luokassaan sijalle 11 tai tätä paremmin.

- Tilanne SM-pisteissä on hyvä, mutta totta kai talvella Riihimäellä ajettua kauden heikointa tulosta (12) lähdemme Mikkelissä ensisijaisesti kohentamaan. Se on tavoitteemme. Meidän ei myöskään ole pakko keinolla millä hyvänsä voittaa. Mutta totta kai lähdemme hyvää sijoitusta hakemaan, Lindholm muistuttaa.

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 27. elokuuta klo 10:00 Mikkelin satamasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,27 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana kahdesti Mikkelin raviradalla huollossa (klo 12:30 ja klo 15:21). Rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan Saimaan kuvankauniissa Pistohiekan maisemassa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Mikkelin satamaan lauantai-iltana klo 19:36 alkaen.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 104
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 80
3. Mikko Heikkilä Škoda 71
4. Teemu Asunmaa Škoda 69
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 56
6. Juha Salo Škoda 38

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa