Facebook Twitter Email Pinterest

Kauppinen: ”Mikkelissä pitäisi kulkua löytyä"

24.08.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan syyskausi käynnistyy tulevana lauantaina Mikkelistä. Ralli SM-sarjan SM5-luokassa Hondalla kilpaileva Tuukka Kauppinen, 15, on pitänyt pitkän kesätauon aikana ajotuntumaa yllä kilpailemalla kansallisissa ralleissa. Vielä muutama päivä ennen nuotitusta tiimin kahta autoa käydään Laukaan tallilla läpi. Tarjolla on kaksi V1600-luokan Hondaa, joista jommallakummalla Kauppinen yhdessä Ari Koposen kanssa kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin Mikkelissä osallistuu.

- Autojen kulkupuoli on nyt moottoriohjainyksikön päivityksen jälkeen kunnossa. Koko kauden meitä vaivasi tehon puute moottorin huippukierroksilla, mutta se asia on nyt kunnossa. Mikkelissä pitäisi kulkua löytyä.

- Torstaina ajan vielä molemmilla autoillamme testin, jonka perusteella sitten päätetään, että kummalla niistä ralliin lähdetään, Kauppinen toteaa.

SM-ralli Mikkelin jälkeen kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista heikoimman osakilpailun pisteet pudotetaan pois. Lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pisteet sekä sarjan kuudennen ja viimeisen osakilpailun pisteet. Kauppisella on yksi keskeytys alla, joten hän saa laskea jokaisen Mikkelissä saavuttamansa SM-pisteen lopullisiin pisteisiin.

Tulevana lauantaina Kauppinen ajaa ensimmäistä kertaa Etelä-Savon maakunnan haastavilla sorateillä kilpaa. Kauppinen ja Koponen starttaavat reitille lähtönumerolla 43.

- Korkeuserot ja ylitykset sopivat minulle. Varmasti hyviä teitä luvassa. Kun en pääse itse nuotitusautoa ajamaan niin teen nuottini apukuljettajan paikalta. Se hieman vaikeuttaa teiden lukemista, sillä ratin takaa nuottia olisi helpompi tehdä. Tosin olen jo tottunut asiaan ja samalla tavalla edetään siihen asti kun täytän 17 vuotta, Kauppinen muistuttaa.

- Ja aina sitä voitosta lähdetään ajamaan, etenkin näissä loppukauden kisoissa. Nuotituksessa olemme kehittyneet ja menneet viime aikoina ja etenkin parissa edellisissä rallissa paljon eteenpäin. Ehjää ja hyvää loppukautta tavoittelemme, Kauppinen summaa.

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 27. elokuuta klo 10:00 Mikkelin satamasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,27 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana kahdesti Mikkelin raviradalla huollossa (klo 12:30 ja klo 15:21). Rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan Saimaan kuvankauniissa Pistohiekan maisemassa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Mikkelin satamaan lauantai-iltana klo 19:36 alkaen..

SM5-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua:

1. Jere Pensas Ford 118
2. Leevi Lassila Ford 95
3. Walle Pajuoja Renault 55
4. Miko Kiminki Ford 47
5. Justus Räikkönen Ford 40
6. Tomi Tikkinen Renault 39
7. Tuukka Kauppinen Honda 36

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa