Facebook Twitter Email Pinterest

Topi Kärki tutulla kaavalla Mikkeliin

24.08.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ratkaisevimmat hetket ovat edessä, neljä osakilpailua on ajettu, kaksi on jäljellä. Tulevana viikonloppuna Mikkelissä on isot panokset, useampi kuljettaja on kärkitaistossa muutamien pisteiden päässä toisistaan. Pistejahtiin suuntaa myös Nilsiän Urheiluautoilijoiden parivaljakko Topi Kärki - Esko Lappalainen Ford Fiesta R2:llaan.

Kilpailunumeroksi on osunut numero 69, eikä varmasti haittaisi vaikka Rovanperämäinen menestyskulku sen myötä olisi matkassa.
 
Alkukauden neljästä kilpailusta Kärki on napannut kaksi luokkavoittoa ja kaksi kakkostilaa. RSJM3-luokassa on kauden mittaan kuljettajia ollut pisteillä neljä kappaletta, sarjaa kiertäviksi voidaan laskea kolme autokuntaa. Kun luokassa on kilpailuun starttaavia vähemmän kuin muilla mitalikamppailun osallisilla, ei tässä luokassa ole kärkisijoista saanut lähtijämäärästä tulevia lisäpisteitä. Kilpakumppanien vähyydestä huolimatta on Kärki - Lappalainen taistellut pisteissä kolmen kärjessä koko kauden. Viime vuoden nelostilan vaihtaminen mitaliin sopisi paremmin kuin hyvin.
 
Kesätauon aikana on pyritty hieman ajotuntumaa pitämään yllä ja testaamaan autoa mahdollisten vikojen varalta.
 
-Aikaisemmin kesätauon aikana pidettiin ajotuntumaa yllä, mutta kisan alla ei olla päästy ratin taakse. Auto kun on ollut ajokelvottomana viime viikot. Siis sama tarina kuin aikaisemminkin tällä kaudella. Auto on taas kunnossa viime hetkellä ja luottavaisin mielin sikäli lähdetään toistaiseksi kauden tärkeimpään kisaan. Viime hetkien treenien puuttuminen kuitenkin huolestuttaa siinä määrin, että se voi näkyä aamun ensimmäisillä pätkillä. Yhdelläkään pätkällä ei oikein pystyisi antamaan tasoitusta muille, mietiskelee Topi.
 
Mikkelin seutu ei kaksikolle ole erityisemmin tuttu, mutta on siellä sentään joskus rallin parissa käyty.
 
-Mikkelissä ollaan kerran aikaisemmin oltu reilu pari vuotta sitten talvella kun Ralli SM siellä viimeksi ajettiin. Silloin kisa päättyi keskeytykseen tekniseen vikaan kisan puolivälin jälkeen, muistelee Kärki.
 
Kuinka ajo sujui Rovanperän numerolla, on selvillä myöhään lauantaina kun kilpailijat saapuvat Mikkelin satamaa maaliin. Päivän ohjelmassa sitä ennen on ollut erikoiskokeita seitsemän kappaletta ja mittaa niillä yhteensä 106 kilometriä.
 
Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa