Facebook Twitter Email Pinterest

Hakalehto odottaa innokkaana Mikkelin SM-rallia

25.08.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu tulevana lauantaina Mikkelissä. Aatu Hakalehto (AAU) - Kimmo Halttunen (JouSUA) starttaavat myös matkaan Ford Fiestallaan Nuorten SM-pisteitä tavoittelemaan.

Kauden aikana kaksikon vauhti on ollut hyvää, parhaimmillaan aivan kärkivauhtia, mutta matkassa on ollut myös hieman epäonnea. Sarjan kahteen viimeiseen kisaan lähdetään sarjan viidenneltä sijalta, mutta mitalisijoillekaan ei matkaa ole kuin 8 pistettä, joten kaiken osuessa kohdalleen mitalimahdollisuudetkin ovat vielä olemassa. Edellinen osakilpailu ajettiin kesäkuussa Seinäjoella ja sarjan päätös on muutaman viikon kuluttua Kouvolassa.
 
- Kahden kuukauden taukoa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman hyvin. On jo aikakin päästä kisaamaan tauko oli pitkä. Harjoittelua on suunnattu jo ensi vuoteen. Olen aloittanut nuottiharjoittelun ja on käyty ajamassakin pari nuottirallia. Niissä vauhti on ollut lupaavaa ja nuotista ajaminen on tuntunut minusta todella hyvälle.
 
- Mikkelissä tavoitteena on ajaa kuten tähänkin asti, eli omaa ajoa ja vauhdillisesti sen pitäis riittää hyviin sijoituksiin. Paineita ei oteta, ollaan edelleen opettelemassa lajia. Kuitenkin aina voi tulla virheitä ja yllätyksiä etenkin tässä pimeän rallin ajamisessa  ja tekniikka voi vakioautoissakin joskus pettää, kertoo Aatu.
 
Jyväskylän MM-rallin alla kuljettajalupauksella oli mahdollisuus päästä seuraamaan Emil Lindholmin testejä ja näkemään läheltä kuinka huippukuljettaja ja tiimi valmistautuu kilpailuun.
 
- Oli hieno mahdollisuus päästä seuraamaan Emil Lindholmin valmistautumista MM-ralliin virallisissa testeissä. Pääsin myös Emilin kyytiin ja voi pojat, se oli niin siistiä, siinä mentiin oikeasti lujaa.

- Ennätin käydä myös Harjulla katsomassa ralleja ja suomalaisten menoa. Erityisesti oli kiva seurata Justus Räikkösen menoa . Itsellä myös tavoitteena ja unelmana on ajaa Jyväskylässä MM-ralli heti kun mahdollista, kertoo Aatu innokkaasti.
 
Kesän aikana on tapahtunut paljon muutakin, lokakuussa 16 vuotta täyttävä Aatu Hakalehto pääsi Pajulahden Urheiluopistoon opiskelemaan. Nuoren miehen opiskelut suuntautuvat valmentamiseen ja e-sport urheiluun. Simulaattoreihin liittyy myös kilpailumatka Secto Rally Finlandin keskuspaikalle Jyväkylän Paviljongille.
 
- Digitaalisen autourheilun SM-rallicrossin finaali oli mahtava kokemus. Ajettiin kaksi kilpailua ja ne näkyivät Yleltä MM-rallin lähetyksessä huoltotauolla. 
 
- Puitteet ja järjestelyt olivat kohdillaan. Hieno fiilis oli kisata MM-rallin ohessa Pavijongilla. Kilpailin ensimmäistä kertaa uudessa tiimissä ja X-R`cerin kalustolla. Laitteet oli aivan viimeisen päälle ja vauhdillisesti olinkin lähempänä Suomen ja maailman kärkeä kuin omilla välineillä. Suomalaiset simulaattorirallicrossin kuljettajat ovat maailman huippua. Tein sopimuksen X-R`cer Teamin kanssa ja kilpailen heidän väreissään seuraavaksi ratasarjoissa. Alamäen Matti tarjoaa osaamisen ja huippukaluston lajiin. Päälajina ollut rallicross jää nyt tauolle. 
 
- On hyvä että digitaalinen autourheilu saa näkyvyyttä, siinä on tulevaisuuden laji joka kasvaa kaiken aikaa. Oma sijoitukseni SM:issä oli kuudes, eikä se minua täysin tyydyttänyt. Finaalipaikat tuli molemmissa kilpailuissa, myös aika-ajot onnistuivat odotetusti.  Rallicross on kuitenkin laji jossa voi tapahtua mitä vaan ja en päässyt ehjänä ajamaan kumpaakaan finaalia, mutta kivaa oli, fiilistelee Hakalehto.
 
Kuva: Aatu Hakalehto Racing

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa