Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas Mikkelin SM-ralliin: ”Ei anneta mitään helpolla pois”

25.08.2022 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Rallin SM-sarjan SM5 -luokan mestaruuskamppailu on kauden viiden ajetun osakilpailun aikana kääntynyt Laihian Jere Pensaan ja Kauhavan Leevi Lassilan otteluksi. Pensas lähtee nyt lauantaina ajettavaan Mikkelin SM-ralliin luokkajohtajana. Mikkelistä laihialainen tavoittelee kauden neljättä voittoa.

Pensaan ja kartturi Jouni Saarijärven kesätauko ralleista ei ole ollut pelkkiä helteitä ja rankkasateita. Viimeisimmän, kesäkuulla ajetun Pohjanmaan SM-rallin jälkeen kisapirssi Ford Fiesta on käyty huolella läpi ja miehistö on hakenut kisakuntoa treenipätkiltä ja asiakastilaisuuksista.

-Rennoin mielin lähdemme Mikkeliin. Mitään ihmetemppuja ralliin ei voi suunnitella. Tehdään pätkille tarkat nuotit ja vedetään niiden mukaan. Luokassa on monta kilpailijaa jotka varmasti haluavat kohentaa pistetilannetta ennen kauden viimeistä osakilpailua. Meidän tavoite on, ettei anneta mitään helpolla pois, Pensas kirkastaa.

Mikkelissä kaikki rallin seitsemän erikoiskoetta kurvaillaan läpi lauantain aikana. Yhden päivän turnee on aina ollut Pensaalle mieleinen, eikä tuleva lauantai tee poikkeusta.

-Nyt pitää keskittyä siihen, että saadaan hyvä rytmi heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Jos se onnistuu nappiin, on siitä hyvä jatkaa lopuille pätkille. Mikkelissä ei voi aloittaa tarkkaillen. Heti alusta alkaen pitää vetää oman tason ylärajoilla. Tarpeen vaatiessa päivän aikana voi sitten nostaa vähän riskirajaa.

Mestaruustaistelun kannalta täydet luokkapisteet varmistaisivat laihialaisen otetta luokan kirkkaimpaan mitaliin. SM-sarjan pistelaskussa otetaan huomioon kauden kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viiden parhaan tulos, sekä kauden finaalirallista jaettavat 1,5-kertaiset pisteet.

Mikkelin SM-ralli käynnistyy Mikkelin satamasta nyt lauantaina 27. elokuuta klo 10:00. Päivän aikana kilpailijat ja autot huolletaan kahteen kertaan Mikkelin raviradan huoltopilttuissa. Rallin seitsemän erikoiskoetta ovat yhteismitaltaan reilut 106 kilometriä. Ensimmäiset kilpailijat ovat maalipaikalla Mikkelin sataman alueella klo 19:29.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa