Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herrasella edessään uudenlainen kokemus Tshekin asfaltilla - "Täytyy olla tarkkana"

26.08.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

18-vuotiaalla rallilupaus Toni Herrasella on tänä viikonloppuna edessään kauden neljäs EM-ralli. Kisa ajetaan Zlínin ympäristössä Tshekissä. 

Nuottia Herraselle lukee viikonloppuna uransa ensimmäiseen EM-ralliin starttaava Sebastian Virtanen. Mikko Lukka tuurasi Virtasta kauden aiemmissa EM-osakilpailuissa.

Herranen on tällä hetkellä Junior ERC -luokassa jaetulla kolmannella sijalla ja taistelee vielä kynsin hampain ainakin sarjan kakkostilasta. Jopa mestaruuteen on vielä teoreettiset mahdollisuudet, mutta se vaatii ranskalaiskuski Laurent Pellieriltä jo hurjaa epäonnea sarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

- Totta kai tässä vaiheessa on tärkeintä ajaa nämä kisat läpi ja kerätä kilometrit. Tavoite olisi tänä viikonloppuna kasvattaa vauhtia läpi kisan. Koitetaan vastata muiden kokeneempien asfalttikuskien menoon ja katsotaan mihin se riittää tuloksissa. Kunhan suunta on vauhdillisesti oikea, niin siihen olisin tyytyväinen, toteaa Herranen.

Tshekin EM-ralli on suomalaisnuorukaiselle vasta uran toinen asfalttikilpailu. Edelliseen Italian osakilpailuun verraten edessä on täysin erilaiset olosuhteet.

- Ihan ääripää Italiaan verrattuna. Siellä mentiin kuumassa kelissä hyvällä pidolla ja tässä kisassa on tosi kapeaa ja huonokuntoista tietä. Tulee olemaan varmaan myös likaa paljon tiellä ja sen myötä pidon vaihtelua. Täytyy olla tarkkana jarrutuspaikkojen suhteen. Haastava kisa edessä, oli keli mitä tahansa, Herranen ennakoi.

Kolme viikkoa sitten ajetussa Jyväskylän MM-rallissa Herranen ja Virtanen nähtiin nelivetoisen Rally3 -auton puikoissa. Edellisestä kosketuksesta etuvetoiseen autoon on sen sijaan vierähtänyt aikaa jo yli kuukausi.

- Ajotaukoa ei sinänsä paljoa ole, mutta etuvetoisella on tosiaan viimeksi ajettu Italiassa. Tehnyt toki ihan hyvääkin, että on nyt saanut pari viikkoa olla ihan kokonaan sivussa autourheilusta. Kesä on kuitenkin tähän mennessä ollut kisojen ja testien parissa aika kiireinen, Herranen selvittää.

Tänä viikonloppuna ajetaan samaan aikaan Mikkelin SM-ralli, joka Herraselta jää Tshekin osakilpailun vuoksi väliin. Herrasen on kuitenkin tarkoitus startata SM-kauden päättävään Kouvolan osakilpailuun vielä SM-mitalin kiilto silmissään.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa