Facebook Twitter Email Pinterest

Rallisprintin Junioreiden SM-kultamitalisti Hokkala janoaa Suomenmestaruutta rallin puolelta

26.08.2022 / Hokkala Racing -tiedotus

Kuluva kausi on ollut tähän asti menestys tikkakoskelaiselta Henri Hokkalalta. Kymmenestä edellisestä SM-tason osakilpailusta Hokkala on voittanut peräti yhdeksän ottaen huomioon rallin ja rallisprintin osakilpailut. Tulevana lauantaina Hokkalalla on yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa mahdollisuudet sinetöidä Rallin SM4 -luokan Suomenmestaruudet Mikkelin SM Rallissa.

Hokkala on valmistautunut tulevaan mestaruuskamppailuun ajamalla Rallisprintin SM osakilpailun Raahessa menneenä sunnuntaina. Sarjajohdossa Raaheen lähtenyt Autoliitto Jyväskylän pilotti piti päänsä kylmänä ja ajoi kauden viidennen luokkavoittonsa Rallisprintin SM–sarjassa. Kun mukaan lasketaan koko kaudelta viiden parhaan osakilpailun tulokset kuudesta, niin tikkakoskelaisella on jo vyöllään maksimipisteet ja voitot jokaisesta ajetusta osakilpailusta. Tällä tuloksella Henri sai juhlia Junioreiden Suomenmestaruutta jo ennen viimeistä sarjan osakilpailua. Kaksivetoisten Suomenmestaruus ei Raahessa kuitenkaan ratkennut joten syksylle jää vielä jännitettävää näiltä osin.

- Yksi SM-kulta kolmesta mahdollisesta on nyt saavutettu,. Olen kyllä tyytyväinen että välillä kulkee ja saadaan tulosta. Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä ja ensi viikonloppuna lyödään taas sapeleita yhteen Mikkelissä, ehdottomasti tavoitteena on voitto mutta niin se on varmasti monella muullakin kilpakumppanilla, Hokkala toteaa.

Rallin SM-kauden kuudes osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä, jonne on rakennettu 7 erikoiskokeen ja reilun 106 erikoiskoekilometrin pituinen reitti haastamaan kilpailijoita. Ralli starttaa lauantaina klo 10 Mikkelin Satamasta ja maaliin odotetaan ensimmäisiä kilpailijoita illalla klo 20 maissa. Talviralleista tutuissa Mikkelin maisemissa ajetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kesällä, joka tuo pienen lisämausteen viikonloppuun. Se on myös numerolla 23 kisaan starttaavan ykköskuljettajan mieleen joka on aina pitänyt Mikkelin vaativasta tiestöstä.

-Täälläpäin on aina ollut nopeata ja teknistä tietä tarjolla, joten tarkkana saa olla ihan alkumetreistä saakka. Toisaalta me ollaan aina oltu vahvoja haastavilla teillä ja kaikki on aika pitkälti samalla viivalla kisaan lähdettäessä koska SM -tasolla täällä ei nykykuskien aikaan ole kesäkelillä kilpailtu, Hokkala spekuloi.

SM4 –luokan TOP5 5/7 osakilpailun jälkeen:

1. Henri Hokkala 100p
2. Kristian Nieminen 71p 
3. Toni Herranen 70p
4. Benjamin Korhola 47p
5. Jesse Kallio 40p

Voit seurata viikonlopun taisteluja Suomenmestaruuksista SoMessa: @Hokkalaracing sekä Rallin SM sarjan medioissa @rallism.
 
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK
 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa