Facebook Twitter Email Pinterest

Sääskilahti janoaa Mikkelistä voittoa

26.08.2022 / Ralli SM / Viestintä

Henri Sääkilahti (LMM) - Mika Rampanen (KorUA) ampaisevat lauantaina käynnistyvään Mikkelin SM-ralliin Nuorten SM:n kakkossijalta. Nuorten SM-sarjan pisteistä ajetaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan mukana yleisen Ralli SM-sarjan kisoissa. RSJM käsittää kuusi osakilpailua, joista kuljettajille loppupisteisiin lasketaan viiden parhaiten sujuneen osakilpailun pisteet.
 
Sääskilahti avasi kautensa Riihimäellä mainiosti ajamalla toiseksi. Kuopiossa tekniikka petti ja Turussa taas ponnistus ei aivan osunut lankulle, tuloksena oli neljäs tila. Seinäjoelta tulikin sitten komeasti voitto ja voitolle lähdetään hakemaan jatkumoa Mikkelistä.
 
-Mikkelistä ei lähdetä hakemaan mitään muuta kuin voittoa. Enemmän kaasua ja vähemmän jarrua. Toki tielläkin koitetaan pysyä, toteaa Sääskilahti taktiikastaan yksinkertaistettuna.
 
Toukokuussa 17 vuotta täyttäneen Sääskilahden uraa on jo valmisteltu eteenpäin, kun nuotitusta on alettu harjoitella.
 
-Parin kuukauden sarjataukoa on hyödynnetty mm. nuottitreeniä tekemällä ensi kautta varten. Nyt parin viikon sisään on myös käyty ajamassa kaksi testiä ja yksi treenikisa. Kaikki on sujunut onnistuneesti ja kehitystä tapahtuu sekä ajamisessa, että auton säätämisessä kuin nuotituksessakin, kertoo Henri.

Kaksi kuukautta kesäkelejä takana, mutta onko ralleihin valmistautumisen ohella ennätetty sitten muuta tehdäkään?

-On toki, on toimittu ajovalmentajana ja mekaanikkona karting-puolella, sielläkin ollaan saatu kuskia kehitettyä. Myös reilun 
viikon lomalla käytiin lämpöisessä rentoutumassa, naurahtaa Sääskilahti lopuksi.

Mikkelin osakilpailu starttaa Mikkelin satamasta lauantaina 27.8. klo 10 ja samaan paikkaan saavutaan maaliin noin klo 19:30. Päivän aikana käydään kahdesti huollossa raviradalla joka sijaitsee aivan kilpailukeskuksena toimivan Saimaa Stadiumin kupeessa. Reitti sisältää seitsemän erikoiskoetta ja 106 kappaletta Etelä-Savon vaativia erikoiskoekilometrejä.
 
Sääskilahti - Rampanen ja Ford Fiesta starttaa kilpailuun numerolla 54 ja kilpailua voi helpoiten seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta tulevan live-lähetyksen kautta. Myös rallism.fi -sivustolta löytyvät tulospalvelu- ja seurantalinkit kannattaa hyödyntää.
 
Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa