Facebook Twitter Email Pinterest

Ojalalla osui kaikki kohdalleen Mikkelissä

31.08.2022 / Ralli SM / Viestintä

Kauden viides RSJM-osakilpailu Mikkelissä oli täysosuma Nuorten SM-sarjassa osakilpailuvoiton ottaneelle kaksikolle Joonas Ojala (MhMK) - Juho Koski-Lammi (JaMoKe/UA).
 
Haastavat 106 erikoiskoekilometriä sisältäneellä seitsemän erikoiskokeen reitillä kaksikko otti muilta luulot pois jo heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Noin 15 kilometrin mittainen erikoiskoe tuotti pohjat yli 15 sekunnin erolla seuraavaan, joten Ojalan autokunnassa oltiin hereillä ja iskettiin heti kisan alussa.
 
-Kyllä siinä heti ekan pätkän lähdöstä sai todella hyvän vauhdin päälle ja näkyihän se heti sitten kellostakin, tuumaili 16-vuotias vantaalaiskuljettaja.
 
Päivän loputkin erikoiskokeet sujuivat vauhdikkaasti, tuloksena yhteensä neljä pohja-aikaa. Vertailtaessa nuottiluokkien puolelle olisi Ojala parhaimmillaan ollut erikoiskoeajoissa SM5-luokassa kolmas. Kaikkiaan päivä oli sujunut voittajalla ilman mitään isompia ongelmia.
 
-Ongelmia ei tullut oikeastaan koko kisan aikana, muutaman kerran oli aika lähellä että olisi tullu rengasrikko. Onneksi saatiin kierrettyä pahimmat irtokivet ja ajettua ehjästi kaikki pätkät, kertoo Joonas.
 
Mikkelistä otetun voiton myötä Ojala nousi sarjapisteissä toiseksi. Mestaruuteenkin on mahdollisuus, mutta täysin omissa käsissä se ei ole. Voittokaan ei viimeisestä kisasta nosta mestariksi, vaan on riippuvainen kärkikolmikossa olevien Ville Vatasen ja Henri Sääskilahden suorituksista.
 
-Kouvolaan lähdetään tietenkin tekemään omaa parasta suoritusta ja pyritään jatkamaan samaan tyyliin kuten Mikkelissä. Sitten nähdään mihin sijoitukseen se sarjassa riittää. Vauhti on kyllä noussut hyvin tällä kaudella kun ollaan ajettu todella paljon kilpailuja, ajorytmi on pysynyt hyvin yllä. 
 
Ajamisessa pystyy kehittämään jo pienempiäkin asioita kun perusvauhti alkaa olemaan kohdillaan. Oli kyllä hienoa napata vihdoinkin Nuorten SM:n voittopytty, mitä ollaan jo monesta yritetty. Mikkelissä kaikki osui kyllä kohdalleen, toteaa Ojala lopuksi.
 
Kauden päätöspisteet ratkotaan Kouvolassa syys -lokakuun vaihteessa.
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa