Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhosen voittotaistelu SM3-luokassa lässähti rengasrikkoon

01.09.2022 / Jani "Sutipro" Salonen

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu SM3 -luokassa oli jälleen taattua laatua, kun Laukaan Roope Korhonen otti mittaa kilpakumppanistaan Lauri Joonasta. Nuorten miesten taistelu voitosta on ollut pitkin kautta yksi SM-sarjan seuratuimmista mittelöistä, sillä miesten väinen ero mitataan muutaman sekunnin sisään kisasta toiseen.

Voitot ovat jakautuneet vuorottain ja tällä kertaa Korhosen oli tyytyminen toiseen sijaan epäonnisen sattuman myötä. Päivän viidennellä erikoiskokeella miehistöltä mureni rengas vanteineen taivaan tuuliin,

- Alkupään kovavauhtisella osuudella oli nyppy oikeessa noussut ajolinjalle pään kokoinen kivi, jota en pystynyt kiertämään. Vanne halkesi, rengas mureni ja alapallon kiinnike meni vintturaan.

- Harmittaa ja kovasti, mutta oli pakko tehdä päätös, että kilvanajo oli tällä kertaa tässä. Riski auton päätymisestä kaaseikkoon oli liian suuri, jos olisi jatkettu osumasta taittuneella tukivarrella kilvanajoa. Hissuteltiin sitten ”mummoa kauppaan” -vauhdilla maaliin, kertaa Korhonen tapahtumia.

Epäonnesta huolimatta mielalat tiimin sisällä ovat hyvät. Itse kisaan valmistautuminen sujui odotusten mukaisesti ja ajollisesti tiet maittoivat Korhoselle sekä kartanlukijana toimivalle Anssi Viinikalle vallan hyvin. Tämä siitäkin huolimatta, että Korhonen kokee vahvuutensa olevan pienillä sekä teknisesti haastavilla teillä,

- Reitti ei aivan vastannut sitä mitä odotin, mutta ei se tiestä ole kiinni kun Joonaa vastaa ajetaan. Kovaa täytyy mennä, oli se tie sitten mitä oli ja näin me myös tehtiin.

Ikäänkuin sanojensa vastapainoksi Korhonen myös antoi näyttöä, miten huimaa kyytiä hän kykenee SM3 -luokan Fordilla pitämään. Mies täräytti aamun toisella erikoiskokeella yleiskilpailun neljänneksi nopeimman pätkäajan, jättäen liudan SM1-luokan nimimiehiä taakseen.

Korhonen olisi mielellään puristanut voiton Mikkelistä, sillä se olisi tuonut helpomman lähtökohdan kauden päättävään osakilpailuun Kouvolaan. Nyt rallin Suomen mestarit vuosimallia 2022 ratkaistaan pakkovoitolla, joten tuumaakaan ei voi antaa myöden. Korhonen toivookin, että päätöskisa päästään ajamaan ilman teknisiä ongelmia puolin ja toisin,

- Kunhan saadaan ajaa puhdas kisa, mikä ratkaistaan ajamalla, niin sitten on hyvä. Tarjotaan siinä samalla katsojille kova taisto, niin ei jää jossiteltavaa, päättää Korhonen hymyssä suin.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa