Facebook Twitter Email Pinterest

Junioreiden MM-kausi huipentuu Kreikassa - Lauri Joona valmiina selviytymiskilpailuun

08.09.2022 / Anu Haapalainen

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kausi 2022 päättyy tänään käynnistyvään Kreikan MM-ralliin. Tiedossa on todellinen kreikkalainen jännitysnäytelmä, jossa päärooleissa ovat neljä mestariehdokasta, 16 erikoiskoetta, erittäin haastavat olosuhteet ja korotetut MM-pisteet.

Lähtökohdat junioreiden MM-kauden päätökseen ovat mitä jännittävimmät, kun peräti neljällä kuljettajalla on vielä mahdollisuus voittaa tämän vuoden mestaruus. Lauri Joona on neljän ajetun JWRC-osakilpailun jälkeen pistetaulukossa neljäntenä vain kuusi pistettä kärjessä olevia Jon Armstrongia ja Sami Pajaria perässä. Kun heikoin kisatulos pudotetaan loppupisteistä pois ja kauden päätöskisassa on jaossa tuplapisteet ja jokaisesta erikoiskoevoitosta aina yksi lisäpiste, on kaikki vielä mahdollista.

Kreikan MM-ralli on tunnettu rajussa kunnossa olevista sorateistä, jotka ovat sekä kuskille että kalustolle varsin koettelevia. Kun tähän lisätään vielä paahtava kuumuus, tulee viikonlopusta todellinen koetinkivi junnumestaruutta tavoitteleville kuljettajapareille.

- Tiestö on paikka paikoin todella huonokuntoista, paljon on isoja irtokiviä ja kalliota näkyvissä. Ei ole vastaavaa tullut aiemmin eteen. Ei voi missään nimessä koko aikaa ajaa täysillä ja maltti on varmasti valttia, kertoi Joona alkuviikolla nuotituksen keskeltä.

EKO Acropolis Rally Greece alkaa torstai-iltana Ateenan olympiastadionille rakennetulla supererikoiskokeella. Perjantaina ja lauantaina on ohjelmassa kuusi erikoiskoetta ja kisan päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kolme. Yhteensä EK-kilometrejä kisassa on hieman päälle 303 km.

Lauri Joona lähtee kartturinsa Mikael Korhosen kanssa kauden päätökseen tavoitteena kisan voitto. Helpolla se ei tule, sen sastamalalainen tiedostaa:

- Nyt on lähinnä kyse selviytymiskilpailusta. Se kuski, kenellä on vähiten rengasrikkoja ja kuka saa pidettyä autonsa ehjänä, on varmasti korkealla tuloksissa. Voittoa lähdetään tavoittelemaan, ei me muuhun tyydytä, mutta maalissa nähdään sitten lopulliset tulokset, toteaa Joona.

JWRC pistetilanne ennen Kreikan MM-rallia: 

1. Sami Pajari (FIN) 85
=  Jon Armstrong (GBR) 85
3. Robert Virves (EST) 83
4. Lauri Joona (FIN) 79
5. William Creighton (IRL) 38
6. McRae Kimathi (KEN) 30
7. J-B Franceschi (FRA) 15

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2022 viisi osakilpailua. Kausi alkoi Ruotsista helmikuussa ja päättyy viikonloppuna Kreikkaan. Kilpailun aikataulu ja tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: Honza Fronek 

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa