Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarin mestaruushaaveet haihtuivat rengasrikkoihin

11.09.2022 / Patrick Rupponen / Sami Pajari Media

Hallitsevan rallin junioreiden maailmanmestarin Sami Pajarin toiveet mestaruuden uusimisesta kariutuivat Kreikan MM-rallissa heti perjantaiaamun kahden erikoiskokeen jälkeen, joissa lahtelainen kärsi peräti kolme rengasrikkoa. Pajari pääsi kuitenkin jatkamaan kisaa lauantaina ja onnistui päättämään Junior WRC-kautensa lopulta kisan viidenteen sijaan ja pronssimitaliin. 

Kreikan MM-rallin yhteydessä ajettu Junior WRC-kauden päätösosakilpailu alkoi torstai-iltana Ateenan Olympiastadionilla Pajarin osalta lupaavasti. Kuusikymmentuhatpäisen yleisön edessä syntyi luokan pohja-aika ja Pajari kartturinaan Enni Mälkönen siirtyivät yötauolle 1,7 sekunnin johtoasemassa. 

- Fiilikset on hyvät, tämä oli todella uniikki kokemus ja nautin ajamisesta tämän yleisön edessä todella paljon. Todellinen ralli alkaa kuitenkin huomenna, Pajari tunnelmoi torstain päätteeksi. 

Ja niin se todella alkoi, kun Kreikan rajut erikoiskokeet näyttivät luonteensa heti ensimmäisellä kunnon erikoiskokeella, jossa Pajari kärsi rengasrikon erikoiskokeen loppuosalla. Kaksikko selviytyi kuitenkin maaliin puhjenneella renkaalla eikä eroa kärkeen kertynyt lopulta kuin 20 sekuntia. 

Kisan kolmas erikoiskoe oli sitten täydellinen katastrofi. Pajari kärsi peräti kaksi rengasrikkoa lisää eikä kisan jatkaminen ollut enää mahdollista, kun molemmat kaksi varapyörää oli jo käytetty. 

- Tämä on kuin jostain komediasta. Yritin ajaa koko ajan varovasti kiviä ja iskuja vältellen mutta silti kärsimme kolme rengasrikkoa, Pajari sadatteli kolmannen erikoiskokeen päätteeksi. 

Mestaruushaaveiden haihduttua Pajari starttasi lauantaipäivän erikoiskokeille tavoitteenaan kerätä kokemusta ja taistella jäljellä olevista mitaleista. Päivä sujuikin suomalaiskaksikolta vauhdillisesti hyvin, sillä pohja-ajat syntyivät viidelle erikoiskokeelle kuudesta mahdollisesta. 

- Tavoitteena oli ajaa puhtaasti ja kerätä kaikki mahdolliset kilometrit talteen tulevaisuutta varten ja se myös onnistui, Pajari summasi. 

Mestaruuden uusiminen sunnuntaina olisi vaatinut kärkimies Robert Virvekseltä ja toisena ajaneelta Jon Armstrongilta keskeytykset, joten riskeeraamaan ei enää lähdetty vaan tavoitteena oli enää varmistaa pronssiset mitalit. Sunnuntain kolme erikoiskoetta eivät tuoneet muutoksia tulosliuskoille ja Pajarin oli tyytyminen kisan viidenteen sijaan ja sen myötä MM-pronssiin. Virveksen vauhti kesti loppuun saakka ja virolainen pääsi juhlimaan voittoa sekä mestaruutta. Armstrong ajoi toiseksi ja sama on brittiläisen sijoitus sarjan loppupisteissä. 

- Haastava viikonloppu mutta se on pelin henki ja kuuluu lajiin. Muillakin on ollut kauden aikana ongelmia, joten ei se tähän yhteen viikonloppuun kaatunut. Onnittelut Robertille mestaruudesta, hän ajoi todella vahvan kauden ja on ehdottomasti ansainnut mestaruuden, Pajari onnitteli. 

- Ei tähän nyt kuitenkaan voi hirveän pettynyt olla, vaikka mestaruus olikin tavoitteena. Mitali on kolmas yhtä monesta kaudesta tässä sarjassa ja se on aina hieno saavutus. Kiitos Ennille (kartanlukija Mälkönen), Puolan M-Sportille, sekä koko meidän taustatiimille ja sponsoreille, Pajari kiitteli lopuksi. 

Pajarin kausi jatkuu vielä kahden kilpailun verran, ensimmäisenä vuorossa on syys-lokakuun taitteessa Liettuan Utenassa ajettava Samsonas Rally, johon Pajari osallistuu radiojuontaja Janni Hussin kanssa Skoda Fabia N5+-autolla. Kausi päättyy 20.-23.10 Katalonian MM-ralliin, jossa Pajari ja Mälkönen ajavat WRC2-luokassa Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2:lla. 

Tulokset Acropolis Rally - Junior WRC

1. Robert Virves (EST) 
2. Jon Armstrong (GBR) +17,5
3. William Creighton (IRL) +7:31,3
4. Mcrae Kimathi (KEN) +29:55,5
5. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) +42:17,3
6. Lauri Joona (FIN) +52:12,4 

Epävirallinen pistetilanne - Junior WRC, 5/5 osakilpailua 

1. Robert Virves (EST) 130p
2. Jon Armstrong  (GBR) 115p
3. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) 111p
4. Lauri Joona (FIN) 83p
5. William Creighton (IRL) 68p
6. Mcrae Kimathi (KEN) 54p 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari

Kuva: Rallypixels

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa