Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm mestaruustaisteluun luottavaisena

27.09.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan SM1-luokan mestaruus ratkaistaan tulevana lauantaina Kouvolassa. GRX-tiimin Škoda-kaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät mestaruustaisteluun avaamaan luottavaisina reittiä.
 
Škoda Fabia Rally2 Evoilla kilpailevat Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä ovat tiukimmin kiinni ralli SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestaruudessa. Tilanne kaksikon välillä on se, että kumpi heistä ajaa Kouvolassa SM-rallifinaalin voittajaksi, on varmuudella Suomen mestari.

- Mielenkiintoinen ja hyvä asetelma. Luvassa on varmasti kova viikonloppu, ja mikäs sen parempaa. Asetelma on selvä: se kumpi meistä voittaa, on varma mestari ja pisteitä ei tarvitse kenenkään laskea. 

SM O.K. Auto-ralli järjestetään Kouvolassa ja sen lähikuntien alueella 19. kerran. Edellisen kerran ralli ajettiin talvella 2021, josta reitti on lähes kokonaisuudessaan uusittu. Lähivuosina ajettuja erikoiskokeita on vain noin 10 km edestä ja jokunen nykyisen reitin kilometreistä on ajettu vuonna 2011. 

- Uudet tiet ovat meille hyvä asia. Toisaalta ajetaan sitten missä tahansa niin Mikollekin (Heikkilä) tiet ovat yleensä uusia ja myös hän ajaa hyvin nuotista. Ennen kisaa alueelle on luvattu sadetta. Jos tiet eivät mene mutaisiksi niin sade on ensimmäiselle autolle hyvä asia, kun vesi sitoo irtohiekan tienpintaan kiinni. Toisaalta Mikko lähtee heti peräämme, joten olemme hyvin samankaltaisessa asemassa.

- Suurin muutos on paluu hitaalta MM-sarjan reitiltä SM-sarjan kovavauhtiselle reitille. Kreikassa ajoimme paikalla 12–15 ja kiersimme kiviä. Nyt ajamme ensimmäisenä autona reitillä kaasu pohjassa. Mutta sen mukaan ajetaan, mitä tiet missäkin pyytävät.

Lindholm kertoo, että ralliin valmistavissa testeissä he käytännössä vain varmistivat, että kaikki on kunnossa tulevaan. 

- Testeissä lähinnä sopeuduimme jälleen kerran ajamaan suomalaisten sorateiden vaativaa vauhtia. Vuosi sitten olimme samassa tilanteessa ja kun se kausi päättyi hyvin niin mieli on kepeä, Lindholm toteaa.

Ralli SM-kauden ratkaiseva SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 1. lokakuuta klo 9:01 Tykkimäen moottoriradalta Kouvolasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,02 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana Tykkimäen moottoriradalla kertaalleen huollossa, alkaen klo 12:29. Huollon pituus on 55 minuuttia. 

- Aikainen lähtö ei aiheuta ongelmia. Muun muassa Kreikassa olimme huomattavasti aikaisemmin reitillä. Tykkään aikaisista aamuista ja lähdemme tekemään omaa parastamme. Se on itselleni helpoin tapa lähestyä kisoja, koska enempään en pysty enkä siksi myöskään voi tavoitella enempää. Omaan parhaaseen on tyytyminen ja lauantaina sitten näemme, mihin se riitti. Veikkaan, että mestaruuden ratkaisut nähdään vasta rallin viimeisellä erikoiskokeella, Lindholm toteaa.

Kouvolassa ajetaan kaikkiaan neljä eri erikoiskoetta, joista erikoiskokeet 2–3–4 ajetaan kahdesti. Kilpailun pisin EK (25,50 km) on rallin päättävä EK 4/7. Ensimmäisiä kilpailijoita ja tulevia rallin SM-mitalisteja odotetaan rallin maaliin Kouvolan Sokos Hotels Vaakunan edustalle lauantai-iltapäivällä klo 16:59 alkaen.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm Škoda 104
2. Mikko Heikkilä Škoda 96
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 85
4. Teemu Asunmaa Škoda 81
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 58
6. Juha Salo Škoda 56

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa