Facebook Twitter Email Pinterest

Mestaruustaistelu huipentuu Kouvolassa – Lauri Joonan tähtäimessä kolmas SM-kultamitali

28.09.2022 / Anu Haapalainen

Johdonmukainen suoritus ja kova vauhti ovat Lauri Joonan taktiikkana kolmannen suomenmestaruuden saavuttamiseksi.

Ralli SM -sarjan uudistuneen SM3-luokan ensimmäinen kausi ei voisi huipentua jännittävämmin! Koko kauden Lauri Joona ja Roope Korhonen ovat käyneet keskenään tiukkaa vääntöä ja sekuntikamppailuja ja voittaneet kisat vuorotellen. Kauden finaaliosakilpailuun, Kouvolassa lauantaina ajettavaan SM O.K. Auto -ralliin lähdettäessä Korhonen johtaa sarjaa kauden avausvoitosta jaettujen korotettujen pisteiden turvin seitsemällä pisteellä. Myös Kouvolassa on jaossa korotettu pistepotti, joten päätöskisan käsikirjoitus on yksinkertainen: kumpi kuljettajista on korkeammalla tuloslistalla, on historian ensimmäinen nelivetoisen SM3-luokan mestari.

Lauri Joona on vienyt nimiinsä kaksi edellistä, kaksivetoisella kisakalustolla ajettua SM3-luokan mestaruutta, ja mestaruusnälkää on vielä jäljellä.

- Pari vuotta sitten ratkaistiin Kouvolassa se ensimmäinen suomenmestaruus, koitetaan lähteä nyt metsästämään kolmatta. Varmasti yksi avaintekijä sen saavuttamiseksi on johdonmukainen suoritus. Ja totta kai kovaa pitää mennä, Roope varmasti lyö painetta, kertoi Joona kisaviikon alussa.

Yksipäiväisessä finaaliosakilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, yhteensä EK-kilometrejä on hieman päälle 106. Joonalle kymenlaaksolaiset soratiet ovat aina sopineet hyvin.

- Kouvolan tiestö on sopinut meikäläiselle hyvin aikaisempina vuosina. Nyt reitissä on aika paljon uutta, mutta sehän on kaikille sama. Nuotin teon merkitys korostuu, toteaa Joona.

Ennen SM-kauden päätöstä Lauri Joona ajaa vielä valmistavat testit torstaina.

- Tässä kisojen välissä on tehty autoon vähän isompaa huoltoa. Säädöt pitäisi olla hyvät, nyt vaan katsotaan, että kaikki varmasti toimii. Koitetaan olla mahdollisimman hyvin valmistautuneita itse koitokseen ja tuoda mestaruus kotiin!

Ralli SM -sarjan päätösosakilpailu SM O.K. Auto -ralli käynnistyy lauantaina 1. lokakuuta klo 9.01 Tykkimäen moottoriradalta. Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka starttaavat kisaan numerolla 10. Rallissa ajetaan 7 erikoiskoetta, joiden yhteismitta on hiukan yli 106 km. Maaliin Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan pihaan kilpailijat saapuvat noin klo 17 alkaen. Tarkempi aikataulu, ilmoittautuneiden lista sekä live-tulosseuranta osoitteessa rallism.fi.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa