Facebook Twitter Email Pinterest

Kirkastuuko Pensaan hopea kullaksi Kouvolan SM-rallissa?

29.09.2022 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Rallin SM-sarjan kuluva kausi huipentuu tulevana lauantaina SM O.K. Auto-rallissa Kouvolassa. Kauden seitsemännessä osakilpailussa ratkotaan mitalistit ja muut sijoitukset. Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä SM5 -luokan hopeamitalin varmistanut Jere Pensas tavoittelee Kouvolasta mitalille kultaista silausta.

Kauden ensimmäisestä osakilpailusta alkaen SM5 -luokan marssin tahti on ollut laihialaisen Jere Pensaan ja kauhavalaisen Leevi Lassilan komennossa. Osakilpailujen voitot on jaettu näiden kuljettajien kesken. Toki muutkin kuljettajat ovat yltäneet välillä kärkiaikoihin, mutta Pensaan ja Lassilan takuuvarmat suoritukset ovat olleet voittojen avaimina.

-Nuottitreenejä on käyty läpi säännöllisesti aina rallien välillä ja testejä on ajettu useilla eri teillä. Lisäksi auto on huollettu tarkasti ja paljon kuluvia osia vaihdettu riittävän usein. Uskon, että nämä asiat ovat olleet hyvien kisatulosten takana, Pensas avaa.

Neljässä edellisessä osakilpailussa SM5 -luokan voitot kuitanneet Jere Pensas ja kartturi  Jouni Saarijärvi ovat valmistuneet tulevaan koitokseen normaaliin tapaan. Kisapirssi Ford Fiesta on huollettu huolella ja miehistö on viritellyt itsensä kauden finaalirallin vaatimusten mukaan.

-Lähdemme ralliin hyvillä mielin ja pienellä jännityksellä. Nyt ei ole paineta, kun ei olla pakkovoiton edessä. Tilanne on erilainen kuin kauden aikana. Se tuo oman jännityksensä.

-Leevi Lassilan kanssa on ollut tiukat kisat koko kauden ajan. Jos Leevi lähtee Kouvolassa kovaan menoon meidän pitää ajatella koko kautta, eikä rallin voittoa. Meille riittää toinen sija, jos Leevi on nopeampi. Tarkkana pitää kuitenkin olla muiden kuljettajien kanssa, Pensas järkeilee.

Lauantaina illansuussa tiedetään nousevatko Pensas ja Saarijärvi hopeatilalta kultakantaan.

Kouvolan SM-rallin nuotitusjakso alkaa nyt perjantaina ja rallin kaikki seitsemän erikoiskoetta ajetaan lauantaina. Erikoiskokeille kertyy mittaa yhteensä 98 kilometriä. Ralli käynnistyy Tykkimäen moottoriradalta aamulla klo 09:01 ja ensimmäiset kilpailijat otetaan vastaan maalipaikalla hotelli Vaakunan edustalla 16.57.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa