Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen lähtee mitalijahtiin SM-rallikauden päätöskilpailussa

29.09.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Rallin SM-kausi 2022 tulee pian päätökseen, kun kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolan ympäristössä tulevana lauantaina. SM4-luokassa kilpaileva 18-vuotias Toni Herranen lähtee luottavaisena mitalijahtiin kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa.

SM4-luokan Suomen mestaruus karkasi jo edellisessä osakilpailussa Herrasen ulottumattomiin. Tuo osakilpailu jäi nuorukaiselta väliin Tshekin EM-rallin vuoksi. Kouvolassa mahdollisuudet on kuitenkin vielä SM-hopeaan.

- Jos pystytään nappaamaan voitto, niin siihen ollaan tyytyväisiä. Silloin mitalin väri ei ole enää itsestä kiinni. Ja varmasti perus hyvällä vauhdilla pystytäänkin taistelemaan Kouvolassa voitosta, Herranen ennakoi.

Herrasen kisakalenteri on ollut kesäkaudella kiireinen, mutta edellisestä sorakisasta etuvetoisella autolla on ehtinyt vierähtämään jo lähemmäs kolme kuukautta. Ajotuntumaa haettiin tämän vuoksi ennakkotesteissä.

- Ensimmäinen veto tuntui testeissä vähän erikoiselta, mutta siitä se nopeasti muuttui taas helpoksi. Kyllä ajaminen sieltä selkärangasta tulee jo, ei mitään ongelmaa sen puolesta. Ja hyvä, että saadaan vielä shakedown perjantaille, niin se helpottaa entisestään, Herranen toteaa tyytyväisenä.

Herrasen kartanlukija, jyväskyläläinen Sebastian Virtanen, uskoo myös vahvaan tulokseen SM-kauden päätöskisassa.

- Vauhtia on löytynyt jokaisessa kotimaan kisassa tällä kaudella, joten SM-hopea on totta kai vielä tähtäimessä. Kouvolassa on kahteen kertaan ajettavia pätkiä ja lyhyt nuottipäivä, joten sen puolesta tähän kisaan on helppo valmistautua, varsinkin haastavan Tshekin kisan jälkeen, Virtanen naurahtaa.

Herrasen ja Virtasen yhteistyö on toiminut, ja tekemisestä on tullut viimeistään tällä kaudella jo täysin rutiininomaista.

- On ollut varmaa tekemistä tällä kaudella. Toni on erittäin rauhallinen niin ihmisenä kuin kuskinakin. Meidän työskentely toimii jo tässä vaiheessa rutiinilla, ennen kisaa ja kisan aikana, Virtanen selvittää.

Kaksikon kotimaan kisakausi päättyy tulevana viikonloppuna Kouvolan SM O.K. Auto-Rallissa, mutta myöhemmin syksyllä on edessä vielä EM-kauden päättävä legendaarinen Katalonian ralli Espanjassa.

Kouvolan SM-rallia pääset seuraamaan lauantaina suorana Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

SM4-luokan pistetilanne - 6/7 osakilpailua

1. Henri Hokkala 125p
2. Kristian Nieminen 83p
3. Toni Herranen 70p
4. Benjamin Korhola 47p
5. Niko Patajoki 42p
6. Jesse Kallio 40p

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa