Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle SM-hopeaa - kultamitali jäi kuuden sekunnin päähän

02.10.2022 / Anu Haapalainen

Lauri Joona sijoittui toiseksi rallin SM-sarjan uudistuneessa SM3-luokassa.

Huippujännittävä rallin SM-sarja ajettiin päätökseen lauantaina Kouvolassa. Lauri Joona ja Roope Korhonen ovat vuorotellen voittaneet kauden aiemmat kilpailut, ja kupletin juoni oli harvinaisen selvä. Se, kumpi voittaa Kouvolassa, vie nimiinsä kaikkien aikojen ensimmäisen nelivetokalustolla ajetun SM3-luokan mestaruuden.

Aiempien osakilpailujen tapaan kaksikko kävi keskenään tiukkaa kisaa, ja päivähuoltoon tullessa Joona oli vain 7,3 sekuntia johtopaikasta. Huollon jälkeen Joona vei nimiinsä iltapäivälenkin ensimmäisen erikoiskokeen ja Korhonen seuraavan, joten ratkaisu jäi viimeiselle, 25 km pitkälle Luotolan erikoiskokeelle. Sen ajoi nopeammin Korhonen, joka voitti kisan lopulta 6,3 sekunnilla ennen Joonaa ja Tuukka Shemeikkaa. Kakkossija päätöskisassa tiesi Lauri Joonalle hopeamitalia ensimmäisestä nelivetokalustolla ajetusta SM-kaudesta. Hopeinen mitali pujotetaan myös karttureiden SM-kakkosen Tuukka Shemeikan kaulaan mitaligaalassa.

- Kyllähän se harmittaa, kun kolmas kultamitali jäi saavuttamatta. Ollaan tehty kova työ, että oltaisiin kilpailukykyisiä sarjassa. Kisan voitto ja sen myötä Suomen mestaruus oli ihan otettavissa, mutta tällä kertaa ei pystytty kääntämään tiukkaa sekuntikamppailua meidän eduksi, kertoi pettynyt Joona kisan maalissa.

Ralli SM -sarjassa ajettiin tällä kaudella seitsemän osakilpailua. Kauden avauksessa, Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland Rallyssä Lauri Joona kärsi tekniikkaongelmista ja sijoitus muuttui kärjestä kolmanneksi. Sen jälkeen kausi sujui ilman suurempia teknisiä haasteita, ja Joona ja Korhonen ajoivat vuoron perään osakilpailuvoittoihin. Kauden avaus- ja päätöskisoissa oli jaossa korotetut pisteet ja kun Korhonen oli ykkönen molemmissa, vei hän mestaruuden nimiinsä.

- Kausi oli aika tasainen. Ekan kisan tekniikkaprobleemien jälkeen ei ollut mitään isompaa murhetta, ja käytiin Roopen kanssa hyviä ja tiukkoja kisoja ja oli kyllä kiva ajaa. Kiitokset kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille ja huollolle kiitos tästä kaudesta!

Vaikka kotimainen rallikausi on saatu päätökseen, on Lauri Joonan kisakalenterissa vielä yksi merkintä. Hän osallistuu kolmen viikon päästä ajettavaan Katalonian MM-ralliin, jossa panoksena on WRC3-luokan mestaruus.

Tulokset / SM3-luokka, SM O.K. Auto-ralli, Kouvola        

1. Roope Korhonen - Anssi Viinikka 46:02,1
2
. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka +6,3
3. Benjamin Korhola - Pekka Kelander +48,1

Pisteet / SM3-luokka, 7/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 154
2. Lauri Joona 138 
3. Jussi Lindberg 46
4. Ville Ruokanen 37

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa