Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm on rallin WRC2 Junior-luokan maailmanmestari

17.10.2022 / Marko Mäkinen

Toksport WRT:n Emil Lindholm on varmistanut alle 30-vuotiaiden kuljettajien WRC2 Junior-luokan maailmanmestaruuden jo ennen tulevan viikonlopun Katalonian MM-rallia. Tänään julkaistun Japanin MM-rallin osallistujalistan mukaan mestaruuden ainoa uhkaaja britti Chris Ingram ei osallistu Katalonian MM-ralliin eikä myöskään kauden päättävään Japanin MM-ralliin, joten Lindholm starttaa kahteen viimeiseen MM-osakilpailuun tavoittamattomassa pistejohdossa.
 
GRX-tiimin Emil Lindholm starttaa tulevana viikonloppuna Katalonian MM-ralliin WRC2 Junior-luokan maailmanmestarina. Alle 30-vuotiaille kuljettajille rakennetun WRC2 Junior-luokan MM-pisteisiin lasketaan seitsemästä MM-rallista kuuden parhaan pisteet. 

Sarjan kärjessä viisi osakilpailua ajanut Lindholm voi laskea yhteispisteisiinsä vielä Katalonian tai kauden päättävän Japanin MM-rallin pisteet, kun hänen pahin uhkaajansa jo kuusi osakilpailua ajanut Chris Ingram ei starttaa Espanjan tai Japanin MM-ralleihin. Sarjassa kolmantena ajava Nikolai Gryazin voi laskea loppupisteisiinsä vielä yhden MM-rallin pisteet, mutta piste-ero Lindholmiin on tavoittamaton.

Katalonian MM-ralliin valmistautuva Lindholm oli tietysti uutisesta iloinen.

- Rallin WRC2-luokan MM-ohjelmaan liittyen WRC2 Junior-luokan maailmanmestaruus oli päätavoitteeni. Hieno uutinen. Tavoitteemme ovat kuitenkin kauden mittaan nousseet ja tällä hetkellä ykköstavoitteemme on ajaa yhdessä Reetan kanssa WRC2-luokan maailmanmestaruus. WRC2 Junior-mestaruus on kiva välitavoite, mutta me tähtäämme korkeammalle. Mutta on mukava todeta jo tässä vaiheessa, että MM-kausi on onnistunut odotusten mukaisesti, Lindholm muistuttaa.

Samalla Lindholm vahvistaa, että hän sekä Reeta Hämäläinen ajavat myös 10.–13. marraskuuta MM-kauden päättävässä Japanin MM-rallissa.

- Suuri kiitos Toksport WRT:lle sekä kaikille tukijoilleni siitä, että pääsemme kilpailemaan myös kauden viimeisessä MM-osakilpailuun Japaniin.

Ennen Japania edessä on tulevana viikonloppuna Espanjan Katalonian asfalttiteillä ajettava MM-ralli, joka kuuluu Lindholmin suosikkiralleihin.

- Tykkään tosi paljon Katalonian MM-rallista. Aikaisemmasta rata-ajokokemuksestani on täällä hyötyä: rallissa ajetaan sileitä hyväkuntoisia asfalttiteitä. Tämä ralli muistuttaa vähän rata-autoilua. Ja ennakkotestit sujuivat hyvin. Ajoimme viikonloppuna pari päivää, ja heti alusta lähtien automme tuntui hyvältä. Kokeilimme pieniä muutoksia, mutta kyllä me aika lähelle viime vuoden säätöjä päädyttiin, Lindholm kertoo.

Lindholm kertoo, että rallin MM-sarjan rengastoimittaja Pirelli tuo Espanjaan uuden asfalttirallirenkaan.

- Testeissä rengaskulumaa oli, mutta uusi rengas kesti hyvin. Uuden renkaan suorituskyky oli todella tasainen koko renkaan käyttöiän ajan. 

WRC2-luokan MM-sarjan kärjessä ajava Andreas Mikkelsen on ajanut jo kaikki MM-pisteisiin oikeuttavat seitsemän MM-rallia, ja hän ei siis enää osallistu kauden kahteen viimeiseen MM-osakilpailuun. Sarjassa kolmantena 20 pistettä Mikkelsenin takana ajava Lindholm saa laskea yhden MM-rallin kaikki pisteet kokonaispisteisiinsä sekä parantaa Ruotsin MM-rallin (3 pistettä) tulosta.

- Hyvää sijoitusta lähdemme ajamaan. Meille tärkeintä on Espanjassa olla WRC2-luokassa seitsemän pistettä edellämme ajavan Kajetan Kajetanowiczin etupuolella. Katsotaan sen jälkeen sitten, mitä muuta meiltä vaaditaan.

- Rennoin mielin lähdemme nautiskelemaan katalonialaisista asfalttiteistä. Hyvällä ajofiiliksellä ja nuotilla on hyvät saumat pärjätäkin, Lindholm muistuttaa.

Katalonian MM-ralli käynnistyy perjantaina klo 9:33 Suomen aikaa. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 118,92 EK-kilometriä. Ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella (118,75 EK-km) ja se päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (56,10 km). Rallin päättävä Power Stage (15,90 km) käynnistyy klo 13:18 Suomen aikaa.
 
WRC2-luokan MM-pistetilanne:
1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 109
2. Kajetan Kajetanowicz (POL) 96
3. Emil Lindholm (FIN) Škoda 89
 
WRC2 Junior-luokan MM-pistetilanne:
1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 108 (mestaruus varmistunut)
2. Chris Ingram (GBR) Škoda 92
3. Nikolai Gryazin (ANA) Škoda 79

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa