Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilä haasteiden jälkeen neljästoista WRC2:ssa Espanjassa – “Saatiin ajatuksia sen suhteen, mitä kehittää”

23.10.2022 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä on sijoittunut rallin MM-sarjan kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa, Espanjan RallyRACC Catalunyassa WRC2-luokan neljänneksitoista. Kilpailu oli hallitsevalle Suomen mestarille haastava, mutta selkeät kehitysaskeleet tuleviin kilpailuihin ovat olemassa.

Mikko Heikkilä, 30, sekä kartanlukija Samu Vaaleri, 24, ovat sijoittuneet rallin MM-sarjan kauden viimeistä edeltävässä osakilpailussa, RallyRACC Catalunyassa WRC2-luokan neljänneksitoista. Heikkilän ura toinen Espanjan MM-osakilpailu toi paljon kallisarvoista kokemusta asvaltista tuoreelle Suomen mestarille.

Avauspäivä oli TGS Worldwide-tiimin Skoda-kuljettajalle haastava. Rengasrikko erikoiskokeella 3 ja pyörähdys erikoiskokeella 7 jättivät Heikkilän WRC2-luokan viidenneksitoista lauantaihin lähdettäessä.

-Ei oikein keretty muiden vauhtiin tänään, ja päivä on ollut meille haastava. Fiilis on aika maassa, mutta yritetään parhaamme huomenna.

Kilpailun toisena päivänä lauantaina Heikkilä nousi tasaisella ajolla neljänneksitoista. Päivä oli kuitenkin nurmijärveläiskuljettajalle haastava. Päivän seitsemästä erikoiskokeesta kaksi jouduttiin muuttamaan siirtymäksi kanssakilpailijoiden ulosajojen takia.

-Viimeinen Saloun yleisöpyöritys oli tähän mennessä paras pätkä, laitettiin vehkeet isoon kulmaan ja oli hauskaa. Muutoin päivä on jatkunut samanlaisena kuin eilen. Omasta mielestä tulee hyvin, mutta kello ei tykkää vähääkään. Toisaalta pitää ottaa kokemuksen keräämisen kannalta, mutta sen verran meillä on kilpailuhenkeä, että aikojen toivoisi olevan edes siellä päin.

Rallin päätöspäivään Heikkilä lähti uudella latauksella. Päivän avaavan erikoiskokeen Heikkilä suoritti seitsemänneksi nopeimmalla ajalla, ja aamun toisella Heikkilä oli kahdestoista pienestä tilanteesta huolimatta.

-Ajat ovat parempia kuin eilen, ja ajaminen on helpompaa. Tehtiin huollossa autoon vähän muutoksia, ja se auttoi jonkin verran. Jälkimmäisellä oli oikein todella hyvät splitit spinniin saakka.

Rallin viimeiseen lenkkiin Heikkilä lähti WRC2-luokan neljäntenätoista. Aamusta toistamiseen ajetuilla erikoiskokeilla Heikkilä oli viimeistä edellisellä kahdestoista, ja kilpailun päättäneellä Power Stagella Skoda-kuljettaja oli kolmanneksitoista nopein.

-Säädettiin autoa huollossa hieman lisää ja saatiin sillä auto kääntymään paremmin. Tultiin turvallisesti läpi ilman isompia riskejä ja otettiin kilometrit talteen. Toivottavasti päästään uudestaan asvaltille jalostamaan tätä hommaa, aika paljon on vielä töitä asvalttiajon kanssa.

Heikkilän uran kolmas asvalttiralli oli haastava, mutta ennen kaikkea kokemusta kartuttanut kilpailu. Asvalttivauhdin kartuttaminen on Heikkilällä mielessä tulevaisuutta ajatellen.

-Voittoa ei lähdettykään tavoittelemaan, mutta en ole tyytyväinen vauhtiini viikonlopun aikana. Ei se näköjään mene ihan niin, että SM-sarjasta tullaan ja ruvetaan heti pärjäämään asvaltilla. Täältä saatiin kuitenkin joitain ajatuksia sen suhteen, mitä kehittää ja suunnitella tarkemmin seuraavia kilpailuita varten.

Uransa toisesta Espanjan MM-rallista sekä kolmannesta asvalttirallista Heikkilä tahtoo kiittää yhteistyökumppaneidensa laajaa tukea. Nurmijärveläiskuljettajan kilpailukausi jatkuu vielä ensi viikolla niin ikään Espanjassa Rallye Ciudad de Granadan merkeissä.

-Suuret kiitokset kaikille tähän projektiin osallistuneille. Tämä oli meille ylimääräinen kilpailu, niin suuret kiitokset siitä, että tämä toteutui. Suuret kiitokset myös meillä mukana olleelle VIP-ryhmälle kannustuksesta koko viikonlopun aikana, sekä tietenkin TGS Worldwide -tiimille ja Samulle, järjestelyt pelasivat moitteetta. Ensi viikonloppuna jatketaan Espanjan paikallisen Cup-sarjan osakilpailussa vanhemmalla Fabia R5:lla.

1. Teemu Suninen Hyundai i20 N Rally2 FIN
2. Yohan Rossel +32,5 Citroen C3 Rally2 FRA
3. Nikolay Gryazin +53,3 Skoda Fabia Rally2 Evo ANA
4. Emil Lindholm +1:32,6 Skoda Fabia Rally2 Evo FIN
5. Jari Huttunen +1:57,1 Ford Fiesta Rally2 FIN
...
14. Mikko Heikkilä +5:04,5 Skoda Fabia Rally2 Evo FIN
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa