Facebook Twitter Email Pinterest

Rallimestaruus Suomeen! Lindholm ja Hämäläinen FIA WRC2-luokan mestareiksi

13.11.2022 / Marko Mäkinen

Toksport WRT:n Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen hallitsivat mestarillisesti Japanin MM-rallin vaikeat ajo-olosuhteet. Suomalaiskaksikko ajoi sateen kastelemilla teillä WRC2-luokassa kolmanneksi, joka riitti erinomaisesti FIA WRC2-luokassa mestaruuden varmistamiseen.
 
Kaikkien aikojen suomalaiskausi rallin MM-sarjassa sai jälleen yhden kultaisen reunuksen lisää, kun GRX-tiimin kuljettajakaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat jännittävien vaiheiden jälkeen FIA WRC2-luokan mestareiksi. 

Toksport WRT:n Škodalla kilpaileva kaksikko starttasi rallin päätöspäivään luokkansa johdossa kunnes rankkasade kasteli tiet ja suomalaiskaksikko varmisteli mestaruuttaan ajamalla varman päälle maaliin kolmantena. Se riitti kukistamaan yhteispisteissä seitsemällä pisteellä luokan hallitsevan mestarin Škodan Andreas Mikkelsenin.

Lindholmista ja Hämäläisestä tuli neljäs suomalaisautokunta, joka on yltänyt nykyisen WRC2-luokan mestaruuteen. Vuonna 2011 Juho Hänninen ja Mikko Markkula ajoivat Škoda Fabia S2000:lla SWRC-luokan mestareiksi, Esapekka Lappi ja Janne Ferm voittivat Škoda Fabia R5:lla WRC2-mestaruuden 2016, Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen olivat Škoda Fabia R5:lla ykkösiä WRC2 Pro-luokassa kaudella 2019.

Lindholm oli jo lokakuussa varmistanut WRC2 Junior-luokan mestaruuden. Kauden toinen FIA-mestaruus veti Lindholmin lähes sanattomaksi.

- Kun tapahtunutta käsittelee niin onhan tässä vähän aikaa sulattelemista,. Huh, huh! Vuosi tuli päätökseen odotettua paremmalla tuloksella. WRC2-mestaruus oli haaveeni vasta ensi vuodelle, Lindholm tunnusti.

- Ja sateen takia peli meni vielä jännäksi. Toiseksi viimeinen EK oli valtavan liukas, ja vaikein EK koko ajajaurallani, ja Japani haastavin MM-rallini kaiken kaikkiaan. Odotimme sadetta viimeiselle EK:lle, jonka perusteella valitsin renkaani. Se (valinta) meni pieleen, ja siitä saan syyttää vain itseäni. Onneksi se ei ratkaissut mitään. 

- Osakilpailuvoiton menettäminen ei harmita yhtään, se oli yks hailee. Meillä oli aika paljon isompi täky (mestaruus) edessämme, johon tartuimme. Mestaruus oli ainoa tavoitteemme ralliin lähdettäessä, ja ralli sujui paljon paremmin kuin osasin odottaa.

- Urani ehdoton kohokohta. Ja on hienoa, että saimme liittyä mukaan rallin suomalaiseen kultasuoraan, ja suuret kiitokset kaikille tukijoilleni, joiden ansiosta yleensä pääsin ajamaan Japaniin mestaruudesta, Lindholm muistutti.

Tuleva uusi kausi on jo kahden kuukauden kuluttua ovella. Suunnitelmia on tehty, mutta mitään valmista kerrottavaa ei kaudesta 2023 Lindholmilla vielä ole.

- Mitään ei ole sovittuna. Uskon kuitenkin, että mestaruuden myötä meillä on varmasti hyvät saumat siihen, että jotain ensi vuoden MM-sarjassa ajamme, Lindholm toteaa.
 
Lopputulokset: Japanin MM-ralli WRC2-luokka:
1. Grégoire Munster (NED) – Louis Louka (BEL) Hyundai i20 N Rally2 2:51:43.1
2. Teemu Suninen (FIN) – Mikko Markkula (FIN) Hyundai i20 N Rally2 + 21.6
3. Emil Lindholm (FIN) – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 34.8
4. Heikki Kovalainen (FIN) – Sae Kitagawa (J) Škoda Fabia R5 + 1:09.0
5. Sami Pajari (FIN) – Enni Mälkönen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:10.0
 
WRC2 MM-pisteet:
1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda 116
2. Andreas Mikkelsen – Torsten Eriksen (NOR) Škoda 109
3. Kajetan Kajetanowicz (POL) – Marek Szczepaniak Škoda 104

Kuva: Skoda Motorsport

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa