Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala Rautio Motorsportin siivittämänä Rallin SM -sarjaan

02.01.2023 / Hokkala Racing -tiedotus

Tikkakoskelaisella Henri Hokkalalla on edessään uudet haasteet. Viime kauden SM4 -luokan Suomenmestari saa ensikaudeksi alleen nelivetoisen tehdasvalmisteisen Ford Fiesta Rally3 auton ja ilmoittautuu taistelemaan vuoden 2023 SM2 -luokan Suomenmestaruudesta yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa.
 
Mennyt kausi oli tuloksellisesti menestys ja onnistuneen kauden siivittämänä Hokkala saa mahdollisuuden näyttää taitonsa ensi kertaa nelivetoisen kaluston ratissa. Tämä varsin luonnollinen, mutta iso harppaus kaksivetoisista nelivetoisiin on vaatinut suuria ponnisteluja jo ennen kauden alkua, mutta asiat alkavat loksahdella paikoilleen pala kerrallaan.
 
-Älyttömän ylpee siitä että ollaan tässä pisteessä ja päästään ajamaan huippu kalustolla. Tärkeiden yhteistyökumppaneideni siivittämänä saatiin otettua tämä iso askel eteenpäin, Henri toteaa. 
 
Rautio Motorsport mukana Henrin nelivetodebyytissä
 
Legendaarinen Arctic Lapland Rally eli tuttavammin Tunturiralli toimii Henrin nelivetodebyyttinä. SM -sarjan avaukseen tukensa on osoittanut myös Rautio Motorsport, jonka väreissä uusi Ford Fiesta Rally 3 tullaan näkemään. Kaudella 2023 kilpaillaan tuttuun tyyliin myös tiimimestaruudesta, jota Rautio Motorsport lähtee jahtaamaan SM1 -luokan kuljettajan Roope Korhosen johdolla. Tunturissa pistejahtiin lähdetään parivaljakolla Korhonen (SM1) - Hokkala (SM2). 
 
-Hienoa olla mukana tiimissä, missä kokonaisvaltaisesti pyritään viemään urheilijoita eteenpäin urallaan. Tämän paremmat mahdollisuudet suomessa kehittyä on harvassa, joten pyritään käyttämään kaikki tarjolla oleva tietotaito hyödyksi ja viemään omaa projektiamme kisa kerrallaan eteenpäin. 
 
-Uusi auto ja neliveto kokemuksen puute tuovat tiettyjä lisähaasteita heti kauden alkuun, mutta lähdetään nöyrästi tekemään töitä sen eteen ja koitetaan nostaa vauhtia kilometrien karttuessa, Hokkala täsmentää. 
 
7 osakilpailua sisältävä Rallin SM -sarja starttaa Rovaniemeltä 13-14.1.2023 ajettavalla Arctic Lapland Rallyllä. 
 
Seuraa Henri Hokkalan matkaa somessa ⤵️

Instagram.com/hokkalaracing
Facebook.com/henrihokkalaracing
 
Kuva: Hokkala Racing

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa