Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala Rautio Motorsportin siivittämänä Rallin SM -sarjaan

02.01.2023 / Hokkala Racing -tiedotus

Tikkakoskelaisella Henri Hokkalalla on edessään uudet haasteet. Viime kauden SM4 -luokan Suomenmestari saa ensikaudeksi alleen nelivetoisen tehdasvalmisteisen Ford Fiesta Rally3 auton ja ilmoittautuu taistelemaan vuoden 2023 SM2 -luokan Suomenmestaruudesta yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa.
 
Mennyt kausi oli tuloksellisesti menestys ja onnistuneen kauden siivittämänä Hokkala saa mahdollisuuden näyttää taitonsa ensi kertaa nelivetoisen kaluston ratissa. Tämä varsin luonnollinen, mutta iso harppaus kaksivetoisista nelivetoisiin on vaatinut suuria ponnisteluja jo ennen kauden alkua, mutta asiat alkavat loksahdella paikoilleen pala kerrallaan.
 
-Älyttömän ylpee siitä että ollaan tässä pisteessä ja päästään ajamaan huippu kalustolla. Tärkeiden yhteistyökumppaneideni siivittämänä saatiin otettua tämä iso askel eteenpäin, Henri toteaa. 
 
Rautio Motorsport mukana Henrin nelivetodebyytissä
 
Legendaarinen Arctic Lapland Rally eli tuttavammin Tunturiralli toimii Henrin nelivetodebyyttinä. SM -sarjan avaukseen tukensa on osoittanut myös Rautio Motorsport, jonka väreissä uusi Ford Fiesta Rally 3 tullaan näkemään. Kaudella 2023 kilpaillaan tuttuun tyyliin myös tiimimestaruudesta, jota Rautio Motorsport lähtee jahtaamaan SM1 -luokan kuljettajan Roope Korhosen johdolla. Tunturissa pistejahtiin lähdetään parivaljakolla Korhonen (SM1) - Hokkala (SM2). 
 
-Hienoa olla mukana tiimissä, missä kokonaisvaltaisesti pyritään viemään urheilijoita eteenpäin urallaan. Tämän paremmat mahdollisuudet suomessa kehittyä on harvassa, joten pyritään käyttämään kaikki tarjolla oleva tietotaito hyödyksi ja viemään omaa projektiamme kisa kerrallaan eteenpäin. 
 
-Uusi auto ja neliveto kokemuksen puute tuovat tiettyjä lisähaasteita heti kauden alkuun, mutta lähdetään nöyrästi tekemään töitä sen eteen ja koitetaan nostaa vauhtia kilometrien karttuessa, Hokkala täsmentää. 
 
7 osakilpailua sisältävä Rallin SM -sarja starttaa Rovaniemeltä 13-14.1.2023 ajettavalla Arctic Lapland Rallyllä. 
 
Seuraa Henri Hokkalan matkaa somessa ⤵️

Instagram.com/hokkalaracing
Facebook.com/henrihokkalaracing
 
Kuva: Hokkala Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa