Facebook Twitter Email Pinterest

Co-Motorsport kolmen auton voimin kauden avaukseen Rovaniemelle

10.01.2023 / Co-Motorsport/tiedotus

Kolmanteen Ralli SM -kauteensa valmistautuva Co-Motorsport on ilmoittanut Arctic Lapland Rallyyn kolme autokuntaa. Kuskikattauksesta löytyy sekä kokemusta että nuoruuden intoa.

Kurikassa sijaitseva Co-Motorsport ajoi itsensä suuren ralliyleisön tietoisuuteen kaudella 2022, kun tiimin kuljettajista kaksi, Ville Hautamäki ja Jere Pensas, saavutti luokissaan SM-kultaa ja tiimien SM-sarjassa tuloksena oli hienosti SM-hopea.

- Viime kausi oli Co-Motorsportille todella menestykäs, ja se oli hieno kokemus sekä itselle ja tiimille. Tiimimestaruudesta ajoi 9 tiimiä ja kisa oli tiukkaa ihan viimeiseen kisaan asti. Ville ja Jeren Suomen mestaruudet kruunasivat kauden, kertaa tiimipäällikkö Sami Kivioja Ralli SM -kautta 2022.

- Menestyksen lisäksi on ollut hienoa nähdä, miten hieno meidän tiimihenki on, ja miten hienosti kaikki osa-alueet tiimissä ovat toimineet ja kehittyneet. Tästä on hyvä lähteä uuteen kauteen!

Kausi 2023 on Co-Motorsportille kolmas rallin SM-sarjassa. Kauden avausosakilpailuun, Arctic Lapland Rallyyn, tiimi osallistuu kolmen autokunnan voimin. Tiimipisteitä Co-Motorsportille keräävät hallitseva Suomen mestari Ville Hautamäki sekä jo viime vuonna Co-Motorsportissa vieraillut Konsta Saarinen. MRF-Fiestassa kisaa uran ensimmäiseen ralliinsa osallistuva tiimin kuopus, vasta 15-vuotias Joonatan Ylilammi.

Tiimin konkari, 16 SM-mitalin mies Ville Hautamäki ei esittelyitä kaipaa. Huikea ura on huipentunut kolmeen peräkkäiseen SM-kultaan, ja seuraavan mestaruuden metsästys jatkuu kaudella 2023 uuden kartturin Toni Raiskin kanssa.

Konsta Saarinen ajoi viime syksynä ensimmäiset nelivetokisansa, ja kausi päättyi Co-Motorsportin väreissä Skodalla Fabia R5:llä ajettuun hienoon kisaan Kouvolassa. Tunturissa Konsta ja kartturi Joni Mäkelä ajavat tiimipisteitä uudistuneessa SM5-luokassa, samassa missä Ville ja Tonikin.

Nuoresta iästään huolimatta Joonatan Ylilammilla on takanaan jo monta menestyksekästä autourheiluvuotta. Karvialaisen lahjakkuuden suurimpana saavutuksena tähän mennessä on SM-kulta crosskartien Xtrem Junior -luokkassa. Joonatan ajaa tällä kaudella nuorten SM-sarjaa, mutta hän ottaa kauteen pienen varaslähdön ja aloittaa ralliuransa Juha Heikkilän kanssa jo Rovaniemeltä.

- Aloitamme kauden viime vuoden tapaan kolmen kuljettajaparin kanssa, katsotaan miltä tiimi näyttää sitten Kuopiossa. Villen kokemus on eduksi Tunturissa ja odotan Villeltä vahvaa ja varmaa suorittamista. Konsta väläytti loppukaudesta kovaa vauhtia nelikolla ja mielenkiintoista nähdä missä asetelmissa ollaan ekan päivän jälkeen. Joni tuo kokemuksellaan varmasti paljon hyviä asioita Konstalle molempina päiviänä. SM5-luokkaan on tullut sääntömuutoksia ja luokkaan on tullut paljon uusia autoja, mikä tekee luokkaan varmasti mielenkiintoisen asetelman. Joonatanin kohdalla on ollut hieno nähdä, mitä into ajamiseen nuorella iällä on. Ollaan oltu muutamissa treeneissä ja hienosti on Joonatan päässyt ralliin kiinni. Toivotaan, että saadaan kaikki kilometrit talteen Tunturista, tiimipäällikkö Kivioja summaa lähtökohtia kauden avaukseen lähdettäessä.

Co-Motorsportin kuskien kilpailunumerot Arctic Lapland Rallyssä:

17 Ville Hautamäki JärvisUA - Toni Raiski LapUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
21 Konsta Saarinen PR-Rac - Joni Mäkelä TeisUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
103 Joonatan Ylilammi KarUA/MK- Juha Heikkilä KauhUA, Ford Fiesta 1.6

Ilmoittautuneiden lista: https://bit.ly/3GOddHK
Reitti ja aikataulu: https://arcticrally.fi/fi/reitti/

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa