Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen kuudes SM-debyytissään

15.01.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Lahden Urheiluautoilijoiden Henri Timonen avasi Ralli SM-kautensa SM2-luokan kuudennella sijalla Arctic Lapland Rallyssa. Nuottiralleihin tälle kaudelle siirtynyt kuljettaja sai kilpailun tarjoamien haasteiden oheen hyvää oppia kartanlukija Jussi Kärpijoen (RaisUA) kanssa tämän kauden kalustona toimivasta Ford Fiesta Rally3:sta.

Olosuhteet Rovaniemellä eivät tällä kertaa olleet kovin arktiset, vaan lämpömittari huiteli nollan tuntumassa, taivaalta saatiin vettä, räntää ja lunta.
 
Perjantain reitti käsitti kaikkiaan viisi erikoiskoetta ja lauantain etappi kuusi erikoiskoetta. Mittaa erikoiskokeilla oli kaikkiaan reippaat 230 kilometriä joten kyseessä olisi kahden SM-rallin verran ajettavaa kaikkiaan.
 
Perjantain jälkeen Timosen sijoitus luokassa oli seitsemäs. Kolmantena ajettu Kaihuavaaran erikoiskoe meni erityisen varovasti, mutta sen jälkeen alkoi ajamisen juoni hiljalleen löytyä.
 
- Lumisateessa ei tehnyt mieli hölmöillä huolella. Silti mukaan mahtui pienempiä mokia.
Päivän mittaan saatiin kuitenkin juonesta taas kiinni ja lauantaille lähdetään positiivisella mielellä. Oma fiilis on että lauantain pätkät on enemmän omaan mieleen, tuumaili Timonen perjantai-iltana.
 
Lauantaina vauhti paranikin päivän aikana, Ounasvaaran yleisöerikoiskokeella suoritus oli luokan neljänneksi nopein, vain pari sekuntia pohja-ajasta jääneenä. Kokonaisuutena lauantai sujui paremmin, aikatappio kilometriä kohden puolittui luokan kärkeen verrattuna ja sijoitus nousi pykälällä kuudenneksi. Toki siihen isoimman avun tarjosi kärkitaistoista ongelmiin ajautuneen Henri Hokkalan valuminen sijoituslistalla taakse. 
 
- Lauantaille kiristettiin Ounasvaaran jälkeen kyytiä ja erot pieneni huomattavasti. Yritetään kiristää loppukautta kohden muutenkin. Lauantaina nuotti tuntui hyvältä joten sekin saattoi vaikuttaa myönteiseen aikakehitykseen. Kokonaisuutena tavoitteet Tunturirallista ei ehkä aivan täyttyneet, mutta ajettiin kuitenkin ehjä kisa ja päästiin maaliin. Mitään isoja tavoitteita ei muutenkaan kauden ekaan kisaan oltu asetettu, opettelua tämä vielä on.
 
Kauden seuraavaan osakilpailuun Kuopiossa onkin vain alle kolme viikkoa aikaa, joten treenaamiseen ei ole liikaa aikaa. Pistetilanteessa Timonen - Kärpijoki on avauskilpailun jälkeen viidentenä ja aikaeroa kärkinimiin on halu kaventaa.
 
- Tarkoitus on treenata ajoa jo pian. Nuottia täytyy treenata myös ja auto on tarkoitus huoltaa ja muutetaan säätöjä hieman ja pyritään sitä kautta taas saamaan kärkiukkojen takavaloja hieman lähemmäs, pohdiskelee Timonen lopuksi.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa