Facebook Twitter Email Pinterest

Iivarin menestys mureni keskeytykseksi

16.01.2023 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

58. Arctic Lapland Rally ajettiin 13.-14. tammikuuta tutusti Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa. Pakkasten ryydittämää paksujen lumikinosten mystiikkaa ei tällä kertaa koettu, kun pohjoisessakin "nautiskeltiin" nollakelistä.

Jooa Iivari (KorUA) - Teemu Sillanpää (EPUA) käynnistivät kautensa SM3-luokassa avauspäivänä perjantaina vauhdikkaasti kolmannelle sijalle. Nappisuorituksesta ei kuitenkaan ollut Ford Fiesta Rally4:lla ajavalle kaksikolle kyse ja kilpailun toiselle päivälle vauhdin uskottiinkin nousevan.
 
- Ajoin takapiikkiristeyksen kovasta vauhdista pitkäksi kolmannella pätkällä Kaihuavaarassa. Seuraavana ajetulle Kivalo-Siikakämä pätkälle puolestaan nuotti oli huonohko. Positiivisena asiana taasen pohjat ajettiin Mäntyvaaran yleisöpätkälle joka oli ek2 ja ek5. Koitetaan lauantaina karsia virheet pois niin eiköhän tuloskin tule, pohdiskeli Iivari perjantaina illalla.
 
Luokkaa johtanut Tuomas Välilä oli suljettu yön aikana kilpailusta yhden aikatarkastusaseman unohduksen vuoksi pois. Lauantaihin startattiinkin siis Justus Räikkösen johtaessa Jooa Iivaria 13,9 sekunnin erolla. Iivarin takana puolestaan kärkkyi Toyota Gazoon japanilaskuljettaja Nao Otake 26,3 sekunnin päässä.
 
Lauantain avauspätkällä Siikakämässä Iivari kuroi Räikkösen etumatkaa 2,6 sekuntia kiinni. Päivän toiseen koitokseen Aittajärvelle lähdettäisiin 11,3 sekunnin takaa-ajomatkalla. Hyökkäys tyrehtyi kuitenkin aikaisessa vaiheessa erikoiskoetta, kun auton kuljettajanpuoleinen vetoakselin sisäpään murros vaurioitui röykyssä pahoin.
 
- Lauantain avauspätkä tuli turhankin rauhaksiin ja Aittajärvellä ajattelin ajaa jo sitten kovempaa. Ensimmäisen väliaikapisteen perusteella oltiinkin kuromassa eroa kiinni, mutta sitten vetari antautui eikä voitu muuta kuin koettaa raahautua pätkältä pois ja keskeyttää. Harmittihan se aika vietävästi, kertoo Jooa.
 
Kotioloissa autoa tutkailitiin jo kilpailun jälkeisenä sunnuntaina kuntoon.
 
-Melkoinen röykky olikin ollut, kun pohjapanssari oli iskenyt jäljet myös auton öljypohjaan ja apurunkoon. Oli siinä muillakin vaurioitua tullut, ei ollut meidän autokuntamme ainoa, kertoo huoltopäällikkönä puuhaileva Jussi Iivari.
 
Seuraava osakilpailu Kuopiossa ajetaan heti helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, joten onneksi jo melko pian tarjoutuu mahdollisuus ottaa kilpakumppaneista revanssia.
 
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa