Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari ei startannut Monte Carlossa

19.01.2023 / Sami Pajari Media

Suomalainen rallikuski Sami Pajari ei voinut aloittaa kautta toivotulla tavalla legendaarisessa Monte Carlon rallissa. Tänään alkanut kilpailu jää suomalaiskuskilta väliin sairastumisen vuoksi.

Riskien minimoimiseksi tiimi teki päätöksen, ettei Pajari yhdessä kartturi Enni Mälkösen kanssa lähtenyt kilpailuun lainkaan. Näin halutaan varmistaa, että kausi käynnistyy seuraavassa WRC-rallissa Ruotsissa parhaalla mahdollisella tavalla olosuhteisiin nähden.

- Tietysti tämä on kamala pettymys. Olen testannut autoa ja se tuntuu hyvältä. Yhteistyö tiimin ja Ennin kanssa on toiminut myös hienosti. Vastoinkäymiset kuitenkin kuuluvat urheiluun ja nyt on näin. Kaikkea voi tapahtua juuri ennen h-hetkeä, Pajari kertoo vaikean päätöksen jälkeen.

- Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet minua ja meitä. Voisi sanoa, että on vain nälkää ajaa enemmän kilpaa, kun tästä selvitään. Toivottavasti kausi jatkuu siis Ruotsissa suunnitellusti, Pajari jatkaa. 

Pajari ja Mälkönen ajavat kaudella 2023 WRC2-luokassa. Mestaruus sarjassa ratkeaa niin, että autokunnat ilmoittautuvat seitsemään kilpailuun, joista kuusi parasta tulosta lasketaan mukaan. Pajari ei ollut Monte Carlossa keräämässä vielä pisteitä sarjaan, joten mitään ei ole kauden suhteen vielä menetetty. 

Kuva: Rallypixels

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa