Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvistin tavoitteena ajaa podiumille Kuopiossa

01.02.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) starttaavat Ford Fiestallaan lauantaina IsoValkeinen SM-Ralliin hyvistä asemista. Tammikuussa ajettu Arctic Lapland Rally tuotti SM4-luokassa kolmannen sijan ja sitä lähdetään Kuopioon kauden toiseen osakilpailuun puolustamaan.

- Kuopioon lähdetään hyvillä mielin ja yritetään heti ajaa niin kovaa kuin päästään. Tavoitteena on pitää sarjasijoitus top3:ssa ja olisihan se ihan kiva jos pystyisimme jopa parantamaan Tunturin sijoitusta.

- Tunturista opittiin paljon ja se kertoi myös paljon tämän vuoden tasosta. Vähän jäi harmittamaan kun toinen sija oli niin lähellä. Menetettiin se lopulta viimeisellä pätkällä, mutta tiedän aika tarkkaan missä hävittiin aikaa niin että Tikkinen pääsi ohi. Se oli molempien päivien ensimmäisillä pätkillä, eli Kuopiossa yritetään että ei nukuttaisi ensimmäisellä pätkällä, analysoi Dahlqvist. 

Viime kauden päätteeksi Dahlqvist jäi Nuorten SM-sarjassa neljänneksi ja edellisenä vuonna viidenneksi. Tasaisuus oli kuitenkin taattua ja podiumille noustiin säännöllisesti. Sama kaava jatkui siis nyt Rovaniemellä, yksi pohja-aikakin kirjattiin. Viime vuodelta Kuopiosta on myös jonkinlaisia muistikuvia.
 
- Viime vuoden Kuopion kisa ei ollu meille se paras. Tosi hienot tiet ja hieno kisa oli, mutta silloin ei jostain syystä vaan kulkenut kunnolla ja taidettiin olla silloin viidensiä. Nyt olisi ainakin mahdollisuus parantaa, sitä kyllä tavoitellaan, pohtii Raoul.
 
Nuottikisoista nyt jonkin verran jo kokemusta omaavana Dahlqvistilla on selvä näkemys siitä miten nuotista ajaminen maittaa.
 
- Nuotista ajo on tuntunut hyvältä. Itse tykkään kyllä paljon enemmän kuin ilman nuotteja ajamisesta, kertoo Dahlqvist.
 
Dahlqvistin heräämistä kilpailuun koetellaankin kunnolla, nimittäin kilpailu käynnistyy lauantaina jo klo 7:30 aamulla hotelli IsoValkeisen pihalta. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy klo 9:15, joten varsin aikaisin aamusta päästään toteamaan toteutuiko 17-vuotiaan rattitaiturin kisataktiikan ensimmäinen osa.
 
Maaliin Kuopion torille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 17:30 aikaan. Silloin taitettuna on kahdeksalla erikoiskokeella 94,5 kilometriä, kokonaisreitin ollessa pituudeltaan 390 kilometriä. 
 
Kilpailusta tuotetaan tuttuun tapaan live-lähetys MoottoriurheiluTV:n YouTube-kanavalla. Linkit tulospalveluihin, väliaikoihin, gps-seurantaan löytyvät helpoiten RalliSM:n verkkosivuilta rallism.fi. Dahlqvist-Peippo kaksikko kilpailee Kuopiossa numerolla 63. 
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa