Facebook Twitter Email Pinterest

Aatu Hakalehto tekee harppauksen SM3-luokkaan

02.02.2023 / Aatu Hakalehdon tiedotus

16-vuotias Aatu Hakalehto tekee huikean etenemisen tälle kaudella. Viime kaudella menestyksekkäästi nuorten luokassa kurvaillut Hakalehto siirtyy SM3-luokkaan. Hakalehto tulee olemaan luokan nuorin kuljettaja. Luokan vaihdoksen myötä viime kaudella ilman nuottia ajanut Hakalehto ottaa myös nuottia haltuun uuden kartturin Riia Rantasalon kanssa.

- Pari testiä on päästy uudella autolla ajamaan ja myös Riian kanssa nuottia harjoittelemaan. Tuntuu mahtavalta päästä ajamaan oikealla ralliautolla, jossa tehoja ja jarruja riittää. Myös Riian kanssa työskentely tuntuu hyvin osuvan yhteen. Paljon on vielä harjoiteltavaa ja tältä kaudelta haetaan oppia ja kokemusta. Pyritään ajamaan ehjiä kilpailuja ja oppimaan jokaisesta jotain uutta.

Hakalehdon kilpurina toimii Ford Fiesta Rally4 auto. Muutama testipäivä on takana ja auto alkaa tuntumaan tutummalta käteen kerta kerralta. Hakalehdon kauden tavoitteena on kiertää koko SM-sarja ja muutama pienempi kilpailu.

- Rovaniemi jätettiin tällä kertaa väliin. Treeniä oli takana liian vähän ja haluttiin päästä ennen aloitusta testaamaan myös Riian kanssa nuottia kunnolla. Aloitamme sitten helmikuussa Kuopiosta ja sitä minä kyllä jo odotan innolla. Huippua päästä aloittamaan taas uutta kautta. Rally4 auto tuntuu huikealta peliltä vakioauton jälkeen.

Hakalehto on harjoitellut nuottia jo viime kaudella ja tänä vuonna nuottia on hiottu useammankin kartturin voimin. Nuotti alkaa löytyä ja luotto myös niistä ajamiseen.

- Kyllä nuotista ajaminen on ihan eri juttu kuin pimeään. Nyt voi painaa täysiä, kun tietää mihin seuraava mutka kääntyy. Riia lukee nuottia minulle sopivammalla tempolla ja luotto ajamiseen ja jarruihin on vahvistunut. 

Nimi: Aatu Hakalehto
Ikä: 16
Seura: AAU
Autourheilutausta: Ajanut viisi vuotiaasta saakka kartingia. 15-vuotiaana siirtyi ajamaan vuodeksi ratasarjaa, jonka jälkeen viime vuonna aloittanut rallin nuorten SM-luokassa.
Luokka: SM3
Kartturi: Riia Rantasalo
Kalusto: Fiesta Rally4. Tehtaan valmistama oikea ralliauto
Tavoitteet rallissa tälle kaudelle: Aatu aloittaa uutta luokkaa uudella autolla. Lisäksi uutena tulee nuotti, kun viime vuonna ei saanut ajaa nuotista. Tämä vuosi on harjoitteluvuosi siis monessa mielessä. Tavoitteena pystyä ajamaan ehjiä kilpailuja ja harjoitella nuottia.

Kuva: Aatu Hakalehto Racing

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa