Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen nousi neljänneksi SM-pisteissä

06.02.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu kamppailtiin lauantaina Kuopiossa upean talvisissa olosuhteissa. Lahden UA:n Henri Timonen sekä Raision Urheiluautoilijoita edustava kartanlukija Jussi Kärpijoki olivat mukana SM2-luokan pistetaistoissa. 
 
Tavoitteeksi kilpailuun oli asetettu tasaisten aikojen suorittaminen. Kauden avauksessa erikoiskokeiden välillä oli havaittu heittelyä vauhdissa. Lisätavoitteena samalla koetettiin kuroa eroa luokan kärkinimiin kapeammaksi. Päivä sujuikin ilman isompia ongelmia ja kilpailun jälkeen voitiin todeta tavoitteiden täyttyneen, kaksikon Ford Fiesta Rally3 kulki luokassaan päivän viidenneksi parasta vauhtia. Sen myötä Timosen autokunta on sarjapisteissä nyt neljäntenä.
 
- Siistiä, tuumaa Timonen sarjasijoituksestaan.
 
- Ajo tuli hyvin kokemukseen nähden ja päästiin tämän hetkisiin tavoitteisiin aika helposti. Saatiin eroa kärkeen pienennettyä kilometriä kohden. Vauhti oli tasaista suurimmaksi osaksi, ainoastaan viimeisillä pätkillä ehkä vähä herpaannuin, tuntui että auto olisi vähän pätkinyt. 
 
Aamun ensimmäisillä pätkillä oli myös vähän tilannetta kun saavutettiin edellä olevaa autoa ja yleisö oli varmaan olettanut että kun auto on mennyt ohi, niin sieltä ei tule hetkeen ketään. Keskellä tietä oli jonkun verran ihmisiä ja jouduttiin jarruttamaan melkoisesti keskellä nypyn jälkeistä pitkää suoraa, se varmasti maksoi joitakin sekunteja.
 
Viime vuonna Kuopion osakilpailussa Timonen taisteli Juniorien SM-pisteistä ja silloin parhaan terän sijoituksesta vauhdikas lumihankeen tutustuminen, tällä kertaa sujui paremmin.
 
Nyt jäi hyvä fiilis Kuopion kisasta ja kirous on selvästi poistunut, naurahtaa Timonen.
 
- Rallikeli oli todella hyvä, en muista ajaneeni noin hyvillä teillä koskaan talvirallissa. Pakkasta juuri sopivasti ja aurinko paistoi. Sen myötä yleisöäkin oli todella paljon ja se on hieno asia. Koetetaan tässä kehittää itseämme vielä ennen Jyväskylän kisaa joka on maaliskuun alussa, kertoo Timonen lopuksi.
 
3.-4.3. ajettava Jyväskylän Talviralli päättää Ralli SM:n talvikauden ennen sarjan kevättaukoa.
 
Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa