Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen nelivetodebyytissä podiumille

07.02.2023 / Nieminen Racing -tiedotus

Tälle kaudelle SM2-luokkaan siirtynyt Kristian Nieminen avasi kilpailukauden Kuopiossa IsoValkeinen SM-Rallissa ja samalla tämä tarkoitti ensimmäistä kilpailua neliveto kaluston ratissa.
 
Loistavassa talvisäässä kurvailtu kilpailu päättyi lopulta Kuopion torille podiumille ja matkaan lähti kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet.
 
Kilpailun reitti oli kauttaaltaan hienossa kunnossa ja vauhdikasta baanaa oli tarjolla jokaisella erikoiskokeella, parin pätkän jälkeen kaksikko oli luokkansa neljäntenä.
 
- Ajamiseen peilaten odotin, että oltaisiin enemmän jäljessä, mutta parempi näin. Valmistautuminen oli hankala ja kiireinen, mutta kokoajan opitaan lisää, erityisesti jarrupaikkojen hakeminen tuntuu nyt tuottavan hankaluuksia, kertaa Kristian ensimmäisestä huollosta.
 
Kilpailu jatkui kellotuksien valossa tasaisen nousujohteisesti ja uuden kaluston kanssa päästiin kokoajan paremmin sinuiksi. Kuten ennakkoon oli jo arveltukin niin ei terävimmän kärjen tahtiin luultavasti järkevästi keritä ja päivä vietiin läpi omaa ajoa ajaen ja kehitystä tehden kohti tulevaa.
 
- Paljon on vielä opittavaa ajotavassa ja nyt tiedetään myös aika paljon paremmin mihin suuntaan autoa pitää lähteä viemään kun ollaan päästy sitä kilpailutilanteessa koeponnistamaan, mutta uskon, että pienillä jutuilla mennään jo aika paljon eteenpäin. Ero keulaan on pienentynyt kokoajan päivän mittaan, mutta siitä huolimatta parannettavia kohteita on vielä paljon ja pitääkin olla.
 
Viimeiselle kahdelle pätkälle lähtiessä kohtalaisen turvallinen kolmostila pyrittiin ajamaan varmasti maaliin ilman hölmöilyjä ja näin se myöskin tehtiin.
 
- Ei ollut järkeä enään riehua lopussa. Ajettiin varmasti hyvät avauspisteet sarjalle ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan kautta eteenpäin.
 
- Seuraavaksi päästään kilpailemaan kotimaisemissa ja siitä saadaan varmasti lisää boostia. Tauon aikana kehitetään autoa ja kuljettajia eteenpäin, jotta ollaan Jyväskylässä iskussa. Varmaa on ainekin se ettei valmistautuminen oikein voi enään nahkeampi olla kuin Kuopioon lähtiessä sillä onhan alla nyt ainekin kilometrit sieltä, naurahtaa kuljettaja.
 
Rallin SM-Sarja jatkuu 3-4.3 Jyväskylän Talvirallilla ja toivotaan myöskin tähän ajankohtaan suotuisaa talvikeliä runsaan yleisön kera!
 
IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
 
Tulokset SM2:
1. Benjamin Korhola 47:30.6
2. Henri Hokkala + 6.7
3. Kristian Nieminen + 1.23.2
4. Ville Ruokanen + 1.38.5
5. Henri Timonen + 2.46.0
 
Instagram | @nieminen_racing
Facebook | Nieminenracing
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa