Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen starttaa MM-rallikautensa Ruotsin lumella - "Älyttömän hieno fiilis"

08.02.2023 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

19-vuotias ralliautoilija Toni Herranen valmistautuu tällä hetkellä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Ruotsissa, Uumajan seudulla, ajettavaan rallin MM-sarjan toiseen osakilpailuun. Herranen kilpailee tällä kaudella WRC3-luokassa, joten kaksikolle kyseessä on MM-kauden avauskilpailu.

Herrasella on alla jo neljän MM-starttia, mutta nyt edessä on ensimmäinen täysi kausi. WRC3-luokassa se tarkoittaa viittä osakilpailua. Autona on nelivetoinen Ford Fiesta Rally3.

- Totta kai on älyttömän hieno fiilis startata ensimmäiseen täyteen MM-kauteen. On uusi kalusto alla ja edessä ensimmäinen Ruotsin ralli. Vehkeet pitäisi olla iskussa ja kelikin on täällä hieno, Herranen tunnelmoi kisan alla.

Viime kaudella EM-sarjassa kilpaillut Herranen ajaa MM-sarjan lisäksi myös kotimaisessa SM-sarjassa. Viime viikonloppuna ajettu Kuopion SM-ralli jäi nuorukaiselta kuitenkin tällä kertaa väliin ja kilometrit käytettiin omaan testipäivään. SM-avauksessa Rovaniemellä oli auton kanssa teknisiä ongelmia, jotka on nyt selätetty ja auton iskukyky käytiin huolellisesti läpi ennakkotesteissä.

- Auto toimi testeissä täysin, nyt oli kaikki ”hevoset” tallella ja hyvältä tuntui. Nyt ei sen puolesta tarvitse stressata.

Ruotsin MM-ralli on Herraselle uran ensimmäinen, mutta nuotituksen aikana tunnelmat ovat luottavaiset.

- Kyllä uskoisin, että kärkipaikoista pystytään taistelemaan. Meidän luokassa varmasti suomalaiset menee todella kovaa, täytyy vain olla heti alusta asti hereillä ja katsoa mihin suuntaan vauhti kehittyy. Erikoiskokeet on ainakin todella kovavauhtisia, vaikka tien leveys vaihtelee, Herranen sanoo.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina ajettavaan Power Stage -erikoiskokeeseen. Rallissa ajetaan yhteensä 18 ek:ta, joiden yhteispituus on reilut 300 kilometriä.

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa