Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari käynnistää kautensa Ruotsissa

08.02.2023 / Jani Seppälä / Sami Pajari Media

Tälle kaudelle Rallin MM-sarjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen avaavat kautensa torstaina alkavalla Ruotsin MM-rallilla.  

Kilpailuun valmistavat testit ajettiin rallia edeltävänä viikonloppuna Ruotsissa, näin Toksport WRT -tiimi kuin kuljettajatkin saivat hyvää tuntumaa niin olosuhteista kuin uudesta Škoda Fabia RS Rally2-ajokista MM-sarjan ainoaan lumella ajettavaan kilpailuun.

Ruotsin osakilpailusta puhuttaessa monesti puhutaan jää- ja lumitilanteesta. Kuitenkaan siitä lähtien kun kilpailu viime vuonna ajettiin ensi kertaa Uumajan seutuvilla, ei olosuhteiden puolesta ole ollut syytä murehtia, vaan olosuhteet ovat jälleen tukevan talviset.

- Testeistä jäi hyvät fiilikset ja auto toimi upeasti. Lumitilanne on hyvä, sitä riittää. Penkat on kovia, vaikka välissä nyt käydäänkin suojasäällä niin näyttäisi pakkasta kisan ajalle, toivotaan että se ennuste myös pitää. Reitissä on mukavasti sekä uutta että viime vuodelta tuttua mukana. Tosi nopeatahan täällä on, niin isot kuin pienetkin tiet, joten vauhtia tulee olemaan melkoisesti, sanailee Pajari.

Alunperin suomalaiskaksikon oli tarkoitus avata kausi jo Monte Carlossa, mutta Pajarin sairastuttua aivan kilpailun kynnyksellä, jäi Meri-Alpeilta tuomisiksi vain nuotitettu reitti.

Viivästyneen kauden aloituksen myötä voisi olettaa kilpailuvietin jo pirskahtelevan ulos kuorestaan.

- Kisakohtaisesti aina mennään latauksen osalta, ainahan se on kiva päästä kisaamaan ja onhan tässä ekstrana se että kyseessä on ainoa lumella ajettava kilpailu. Takavuosina kotimaassa talvikisoja kertyi enemmänkin, joten mukava on lumelle taas päästä.

- Tavoitteiden asettaminen on sikäli haastavaa, että luokassa on todella kova taso ja paljon kuljettajia. En halua asettaa mitään voittoa tai tiettyä sijoitusta tavoitteeksi, erot voivat olla hyvinkin pieniä ja sen myötä tosi hyvälläkin ajolla sijoitus voi olla vaikkapa viides. Tämän tason kalustosta kun ei itsellä ole vielä kilpailukokemusta lumella juurikaan niin saatetaan olla vähän takamatkalla moniin muihin, mutta ei anneta sen häiritä, opetellaan ja tehdään parhaamme, kertoo Pajari.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana klo 20 aikoihin käynnistyvällä noin 5 kilometrin mittaisella yleisöerikoiskokeella Uumajassa. Perjantaina päästään sitten rallin makuun jo kunnolla kun ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, niille mittaa kertyy 107 kilometriä.

Lauantain ohjelmassa on jälleen seitsemän erikoiskoetta, mutta ajettavaa on hieman enemmän, 126 kilometriä. Sunnuntaille on vielä jäljellä ajettavaa noin 63 kilometriä, yksi kahdesti ajettava erikoiskoe, sekä kilpailun päättävä Power Stage, joka käynnistyy klo 13 jälkeen Suomen aikaa. 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa