Facebook Twitter Email Pinterest

Seitsemänneksi sijoittunut Lindholm nappasi kaksi lisäpistettä Power Stagelta

12.02.2023 / Marko Mäkinen

WRC2-luokan hallitseva mestarikaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloitti kautensa WRC2-luokan seitsemännellä sijalla Ruotsissa. Rallin päättäneeltä Power Stage-erikoiskokeella kaksikko ajoi toiseksi nopeimman ajan, joka toi kaksi tärkeää lisäpistettä.
 
GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen MM-kauden avaus Ruotsin Uumajassa oli kaksikolle pettymys. Perjantaina johtoasemasta tapahtunut lumipenkkaan nojaaminen ja sitä seurannut ilmanpuhdistajan täyttyminen lumella ja pysähtyminen EK:lla pudottivat kaksikon luokan kärjestä sijalle 16.

Vaikka WRC2-luokan hallitseva mestarikaksikko nousi lauantain ja sunnuntain aikana vielä MM-pisteille seitsemänneksi niin takaa-ajo ei onnistunut ennakko-odotusten mukaisesti.

- Olipa vaikea viikonloppu. Yllätyin hieman, kun saimme Power Stagelta kaksi lisäpistettä. Mutta ne ovat hyvät ja tärkeät lisäpisteet meille. Tässä rallissa oli todella vaikea löytää vauhtia, vaikka paikka paikoin eilen ja tänään sekä rallin viimeisellä EK:lla sitä oli jo kohtuullisesti.

Tänä vuonna Lindholm keräsi Ruotsista viisi MM-pistettä enemmän kuin vuosi sitten.

- On sitä ajajauralla huonompiakin viikonloppuja ajettu. Kaikki pisteet täältä ovat tärkeitä. Vaikka olen uudella autolla ajanut paljon niin sellaisia pieniä juttuja omassa ajamisessani pitää etenkin lumella muuttaa. Mutkiin pitäisi ajaa aggressiivisesti, mutta pyöreästi. Penkkakosketuksia tuli aivan liikaa.

- Urissa sekä lumipöperössä ajaminen on vaan vaikeata minulle. Kun oli tarjolla tasaisempaa pitoa, niin ajat olivat hyviä. Kausi on kuitenkin avattu ja toivotaan, että seuraavassa MM-osakilpailussa Meksikossa pystytään parantamaan tästä. Siellä lähtöpaikkamme myös pitäisi olla ihan hyvä, Lindholm muistuttaa.

Seuraavan kerran Lindholm ja Hämäläinen nähdään Škoda Fabia Rally2 Evo -kilpa-autossa kuitenkin jo ensi viikolla Qatarissa. Kaksikko lentää paikan päälle jo huomenna maanantaina.

Lähi-idän rallimestaruussarjaan kuuluva FIA Qatar International -ralli käynnistyy torstai-iltana Lusailin kartingradalla ajettavalla 3,27 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. Perjantain ja lauantain ohjelmassa on kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta. Ralli päättyy lauantaina 18. helmikuuta klo 14:03 Suomen aikaa.

Kolmen kilpailupäivän aikana ajetaan kaikkiaan 13 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 209,69 km. Rallireitin kokonaispituus on 618,52 km. 
 
Lopputulokset: Ruotsin MM-ralli WRC2-luokka:
1. Oliver Solberg (S) – Elliot Edmondson (GB) Škoda Fabia RS Rally2: 2:33:42.6
2. Ole Christian Veiby (N) – Torsten Eriksen (N) + 42.3
3. Sami Pajari – Enni Mälkönen Škoda Fabia RS Rally2 + 1:15.1

7. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia RS Rally2 + 3:01.5
 
WRC2-luokan pisteet Ruotsin MM-rallin jälkeen:
1. Yohan Rossel (F) 28
1. Oliver Solberg (SWE) 28
3. Nikolai Gryazin (ANA) 20

13. Emil Lindholm (FIN) 8

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa