Facebook Twitter Email Pinterest

Secto Automotive Labs: ralli jatkuu Jyväskylässä maaliskuussa

22.02.2023 / Secto Automotive Labs

Secto Automotive Labs osallistuu Jyväskylän SM-talviralliin 3.-4.3.2023. Justus Räikkönen ja Mikael Korhonen lähtevät SM3-luokkaan luokan ensimmäiseltä sijalta. Alkukausi on sujunut kaksikolta mainiosti, ja luokkajohtoa puolustetaan tiukasti myös Jyväskylän urilla.

Kartturi Janni Hussi treenaa nuottia kohti kesän kilpailuja myös Jyväskylän maisemissa ensi viikon viikonloppuna. Kuljettaja Heikki Kovalainen on kiinni rallikilpailuissa Japanissa samaan aikaan. Secto Labsin koko tiimi toivottaa Heikille onnea Japanin kilpailuun. Kun aurinko tuntuu jo kesältä niin kaksikko jatkaa yhteistä matkaa rallin SM1-luokassa. Jyväskylän jälkeen on vuorossa Pohjanmaa ralli 19.-20.5. Seinäjoella.

Secto Automotive Labs-kehitysympäristö tutkii fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa. Moottoriurheilu on kautta historian ollut kehityksen sanansaattaja autoiluun.

Kansainvälisestä kilpa-autourheilusta on siirtynyt arkiautoiluun muun muassa paljon turvavarusteisiin ja moottoriteknologiaan liittyviä asioita. Turvavyöt, auton korin turvallisuus, jarrut ja valot kaikki ovat kehittyneet ja tulleet testatuiksi kovissa kilpa-autoiluolosuhteissa. Samoin monet nykyautojen moottoreiden polttoainetehokkuuteen, eli pienempään hiilijalanjälkeen, liittyvät innovaatiot ovat siirtyneet tavallisiin autoihin alun perin kilpa-autoihin kehitetyn tekniikan kautta.

Moottoriurheilun on aina kuulunut kehittää autotekniikkaa autourheilun huipulla, jotta tekniset innovaatiot ja kestävän kehityksen ratkaisut voidaan myöhemmin ottaa käyttöön myös arkiliikenteessä. Näillä tunnelmilla kehitysympäristö matkaa kohti talvisia Keski-Suomen reittejä yhdessä ralliväen kanssa.

Lisätietoja Secto Automotive Labs -kehitysympäristöstä, jossa tutkitaan fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa: SECTO AUTOMOTIVE LABS

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa