Facebook Twitter Email Pinterest

Suvi Jyrkiäisen Jyväskylän SM Talvirallin kenraaliharjoitukset sujuivat vaihtelevasti

01.03.2023 / Toni Lönnroos / Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu, Jyväskylän Talviralli, vie kuljettajat Suomen MM-rallistakin tuttuihin maisemiin, keskelle korkeita nietoksia. Kuopion SM-rallissa tarkasti maaliin ajanut Suvi Jyrkiäinen lähtee Jyväskylään vaihtelevasti sujuneiden kenraaliharjoitusten jälkeen, Jyrkiäinen oli kaksi viikkoa sitten ajetussa kotirallissaan Hämeenlinnassa V1600-luokan toiseksi nopein ja viikkoa ennen h-hetkeä Kuhmoisissa tehtiin lumitöitä. Ford Fiestan kartturinpenkille Jyväskylässä istahtaa Tuomas Pöntinen, ralli on kaksikolle neljäs yhteinen.

- Kotikisa oli mukava kun ralli oli niin lähellä, ajo sujui puhtaasti ilman mitään suurempia kommelluksia. Kuhmoisissa niitä sitten riitti, ykkösellä ajettiin edellä lähtenyt kiinni ja sain harjoitella ohittamista pätkällä, kolmosella ajettiin risteys pitkäksi, ja tietysti juuri se missä oli huolto ja kaikki tutut katsomassa! Nelosella oli tarkoitus ajaa puhtaasti maaliin, mutta tiukassa oikeassa auto hyppäsi urasta ja suistui hankeen, joku oli jo puhkonut sen penkan ja seurasin samoja jälkiä. Yritettiin lapioida, mutta ei päästy omin avuin pois. Saatiin kuitenkin paljon opettavia kilometrejä ajettua, auto jäi ehjäksi, oli enemmän yritystä ja tapahtumia, Jyrkiäinen kertoo.

Jyväskylän Talvirallissa ajetaan kahtena päivänä, perjantaina kurvaillaan yleisölle suunnattu erikoiskoe Killerin raviradalla, lauantaina edessä on kuusi erikoiskoetta. Jyrkiäisen tavoitteena on nostaa vauhtia, päästä lähemmäs luokan kärkiaikoja, mutta ajaa myös maaliin.

- Nostin yritystä Kuhmoisten ralliin, tavoitteena on, että hyvä yritys jatkuisi Jyväskylässäkin ja oma ajaminen paranisi. Jatketaan Tuomaksen kanssa samaan tyyliin, mutta yritetään pysyä penkkojen välissä.  

Jyväskylän SM Talviralli käynnistyy perjantaina 3.3. klo 19.01 Killerin erikoiskokeella, ralli jatkuu lauantaina 4.3. klo 11.04, yhteensä ajetaan seitsemän erikoiskoetta. Maali on Killerin raviradalla klo 19.00. Rallin etenemistä voit seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta koko rallin ajan, reaaliaikainen tulosseuranta löytyy Rallin SM-sarjan sivuilta. Co-Motorsport -tiimissä ajavan Jyrkiäisen ja Pöntisen kilpailunumero on 79. 

Suvi Jyrkiäinen Racing Facebook
Mottoriurheilu.tv YouTube
Ralli SM
Tulosseuranta
GPS-seuranta

Kuva: Marko Kyöstilä 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa