Facebook Twitter Email Pinterest

Hussin rytmi tiukassa Jyväskylän rallissa - Räikkönen taisteli neljänneksi

05.03.2023 / Secto Automotive Labs

Secto Automotive Labsin autokunnat päättivät SM-rallin talvikauden ehjästi. SM3-luokassa Justus Räikkönen taisteli tiukasti jopa kolmannesta sijasta, mutta sijoittui lopulta neljänneksi. SM1-luokassa Janni Hussi haki oppia ja kokemusta Matias Henkolan kuljettamana kohti kesäkautta.

Jyväskylän Talviralli avattiin näyttävästi perjantaina 3.3. Killerin raviradalla. Secto Automotive Labs osallistui näytösajoon marssittamalla kentälle legendaarisen B-ryhmäläisen Audi S1 EVO Quattron. Auton rattiin hyppäsi ralliautoilija Harri Rovanperä. Secto Labs on nostanut rallin SM-sarjan mielenkiintoa kaudella 2023, ja tuonut näyttävästi kestävän kehityksen mukaan autourheiluun. Harri Rovanperän ralliauto kulki sähköbensiinillä ja fossiilivapailla voiteluaineilla. Kyydissä nähtiin radiojuontaja Tuukka Ritokoski.

Illan show ja yleisöerikoiskoe keräsivät paljon katsojia Killerille, mistä oli hyvä jatkaa kohti lauantain pääpäivää. 

Jyväskylän talviralli takavuosien MM-tunnelmissa 

Jyväskylän Talvirallia ajettiin upeilla reitellä, jotka saivat autokunnistamme vuolaat kehut. Päivän kuusi erikoiskoetta oli kerännyt myös yleisöä loistavasti viettämään talvipäivää penkoille. Lumisade pakkasi teille hetkittäin pöperöä ja pimeyden edetessä myös näköhaasteita ilmeni. 

Kartturi Janni Hussin uran neljännessä rallissa oli vastassa kolmas uusi kuljettaja, jota Hussi kartturoi. Vakiopari Heikki Kovalainen oli esteellinen ajaessaan rallia samaan aikaan Japanissa. Nyt Secto Automotive Labsin SM1-luokan autoa kuljetti Matias Henkola, joka kommentoi, että oli upea palata ratin taa jälleen.

- Oli myös teknisempää pätkää. Tunnetusti en ole lentävä Masa, vaan olen maantasalla menevä Masa. Tässä on tuulilasikin huurteessa, ehkä joku hikikyynelkin on tullut. Supermagee ralli oli. Älyttömän hyvät tiet ja kartturi hoiti hommansa superhyvin, Henkola puhkui intoa viimeisen erikoiskokeen jälkeen. 

Hussin mukaan tämä ralli oli hänelle haastavin. Hän tosin muistuttaa heti, että haasteet on tehty otettavaksi vastaan.

- Haastena oli nuotin rytmittäminen. Nämä tiet vaativat rytmitystä, että saa nuotin osumaan kohdalleen. Se on ollut minulla suurin haaste, mut kai se ihan ok meni, Hussi pohtii viitaten Henkolan kehuihin. 

- Meillä oli todella mukavaa, oppia lähti taas matkaan, Hussi iloitsee. 

Justus Räikkösen ja Mikael Korhosen päivä SM3-luokassa oli tiukkaa kamppailua, jonka vaakakupissa painoi myös sarjaankin vaikuttava lopputulos. Ratkaisevaa oli, että kilpakumppani Leevi Lassila kävi penkassa viimeisellä erikoiskokeella. Räikkönen olisi kaivannut rehtiä kilpaa, kun nyt tulos ratkesi kaverin epäonneen. Sää vaikeutti ajamista illan pimetessä.

- Oli ihan karseeta! On sellainen seinä koko ajan lumisateen takia edessä, Räikkönen noitui selvittyään viimeisen pätkän maaliin.

- Hauskaa oli! Tiet olivat hienoja. Kyllä muutamassa paikassa tulimme penkkaa pitkin niin, että onneksi ne penkat olivat siellä, Räikkönen naurahtaa.

Rallin SM-sarja jatkuu Pohjanmaa Rallin merkeissä 19.5.-20.5.2023 Seinäjoella. Nähtäväksi jää, mitä Secto Automotive Labs kehittää paikan päälle silloin. 

Lisätietoja Secto Automotive Labs -kehitysympäristöstä, jossa tutkitaan fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa: SECTO AUTOMOTIVE LABS 

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa