Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko kuperkeikan jälkeen kahdeksas Jyväskylän SM-rallissa

05.03.2023 / Ralli SM / Viestintä

Viikonloppuna ajetussa, kauden kolmannessa SM-rallissa Riku Tahko oli SM1-luokan kahdeksas. Talvikauden kilpailujen jälkeen Tahko on SM1-luokan pisteissä kahdeksantena.  

Rallin SM sarjan talvikauden viimeiset pisteet jaettiin viikonloppuna Jyväskylässä. Uuden auton myötä parantuneen vauhdin kauden 2023 Ralli SM –sarjaan löytänyt Riku Tahko oli Jyväskylän SM-rallin avanneella Killerin yleisöerikoiskokeella viides. Sijoituksen lisäksi Tahkon mieltä lämmitti runsaslukuinen yleisö.  

- Oli kyllä hieno fiilis, kun ihmisiä oli paljon katsomassa. Myös lähtö kilpailuun miellytti, summasi Tahko kilpailun alkua. 

Lauantaina, kilpailun pääpäivänä ajettiin vielä kuusi erikoiskoetta. Valtaosa erikoiskokeista noudatteli Suomen MM-rallista tuttuja osuuksia. Päivän avanneilla kahdella erikoiskokeilla Tahkon sijoitus oli kuudes ja kokonaistilanteessa sijoitus seitsemäs.  

Kilpailun neljännellä erikoiskokeella Tahko oli seitsemänneksi nopein. Tuon sijoituksen sisuunnuttamana viidennen erikoiskokeen loppupuolella Tahko ajoi ulos ja menetti aikaa katsojien nostaessa autoa tielle. 

- Sen verran jäi hampaankoloon edellisestä erikoiskokeesta, että halusin näyttää pystyväni parempaan Kuohun erikoiskokeella, joka oli etukäteen oma suosikkierikoiskoe. Vähän ennen maalia mäen päälle nousevassa vasemmassa minulla oli vähän liian rohkea nuotti ja vauhtia siihenkin nähden liikaa ja auto meni katon kautta ympäri. Auto päätyi renkailleen eikä vaurioitakaan juuri tullut, mutta tielle pääsy otti aikansa, kuvaili Riku Tahko viidennen erikoiskokeen tapahtumia. 

Ulosajon jälkeen Riku Tahko putosi SM1-luokan kahdeksanneksi. Kilpailun kahdella viimeisellä erikoiskokeella Tahko seitsemänneksi nopein ja sijoitus pysyi kahdeksantena. Katseet olivat kilpailun jälkeen jo vahvasti kesäkaudessa.  

- Talvikaudesta jäi hyvä maku. Uuden auton kanssa vauhti on parempaa. Pisteitä toki voisi olla enemmän. Lähtökohtaisesti soralla olen vahvempi, joten odotan kesäkautta kovasti. Uuden auton lisäksi kesäksi on tulossa kehitystä myös rengaspuolella, kun Michelin tuo markkinoille uuden sorarenkaan.  

Ralli SM –sarja jatkuu toukokuun puolenvälin jälkeen Seinäjoella. Seinäjoen lisäksi kesällä ajetaan myös Joensuussa, Lahdessa sekä Kokkolassa. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa