Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvistin vauhti kiihtyy, kesä on jo ajatuksissa

07.03.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Hyvässä ajovireessä tänä vuonna olleet Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) jatkoivat vauhdillisesti vahvaa alkukauttaan SM Jyväskylän Talvirallissa. Tuloksena kilpailusta oli SM4-luokan toiseksi korkeimmat pisteet ja kesäkauteen suunnataan sen myötä sarjan kolmossijalla. 
 
Dahlqvistin autokunta avasi kilpailunsa perjantaina Killerin yleisöerikoiskokeella kolmanneksi nopeimmalla noteerauksella. Siellä kuitenkin jo kulminoitui kilpailun suunta, Tuukka Kauppiselle ei löytyisi tässä kilpailussa uhkaa kenestäkään.
Vahvistus tähän saatiin heti lauantain ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, Kauppisen johtaessa jo reilulla puolella minuutilla lähimpiä uhkaajiaan, Ville Vatasta ja Raoul Dahqvistia.
 
Toisesta sijasta käytiin kuitenkin kovaa taistelua läpi lauantain ja sen Dahlqvist onnistui lopulta kääntämään edukseen. Seitsemän erikoiskokeen kilpailussa viides ja seitsemäs erikoskoe osuivat Dahlqvistilla lankulle Vatasta paremmin ja niiden onnistumisella sijoitus koheni kolmannelta sijalta toiseksi lopulta parinkymmenen sekunnin marginaalilla.
 
-En oikein tiedä mikä siinä vitosessa oli, mutta se tuli tosi hyvin ja oli hyvä yritys päällä ja olihan muuten tosi hieno pätkä. Seiskalla yritettiin vain pitää samaa ajoa ja päästä maalin. Välillä se oli pelkkää selviytymistä, oli todella vaikea pätkä plus lisäksi aivan hirveä lumisade. Ylipäätään Jyväskylän reitti oli todella hieno ja haastava. Vähän sääli kun lumisade oli niin raju, että ei oikein pystynyt nauttimaan kahdesta viimeisestä pätkästä, kertoo Raoul kilpailusta.
 
Aiemmin tällä kaudella Dahlqvist on yltänyt pohja-aikoihinkin. Tällä kertaa niitä ei tullut, mutta silti kuljettaja tuntee että taas mentiin kehityksessä eteenpäin.
 
-Kauppinen meni ihan omia menojaan ja jäätiin aivan liikaa, mutta silti tuntuu että kehitystä on tapahtunut. Tuntui ainakin että ajettiin paljon kovempaa kuin Kuopiossa ja nuottikin osui paremmin. Jyväskylässä ei nyt voinut verrata aikoja Kauppiseen vaan piti katsoa vaan muiden kuskien aikoja.

Hyvän vauhdin löytymiseen ei Dahlqvistilla ole niinkään salaisuuksia, vaan paljon kovaa työtä sen eteen.
 
-Isoin juttu kehityksessäni nyt talvella on ollut nuotti, joka on kehittynyt todella paljon ja sitä yritetään parantaa vielä enemmän ennen kesäkautta. Pitää vaan tehdä niin paljon nuottitreeniä kuin ehtii ja jaksaa. Ennen Seinäjoen osakilpailua yritetään päästä ajamaan paljon.

- Mitali on ehdottomasti kaudelta tavoitteenamme nyt ja sen eteen tehdään mahdollisimman paljon työtä että se onnistuisi, päättää Raoul.
 
Ralli SM-sarja jatkuu reilun parin kuukauden päästä kun SM Pohjanmaa Ralli kilpaillaan 19.-20. toukokuuta Seinäjoen ympäristössä.
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa