Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen Portugalin MM-rallista: ”Rajut tiet ensikertaiselle”

10.05.2023 / Marko Mäkinen

Ruotsin MM-rallissa selkeään WRC3-luokan voittoon ajanut Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka jatkavat WRC3-luokan MM-kautta Portugalissa. Kaksikon tavoite on nousta Portugalissa uudelleen WRC3-luokan MM-pistejohtoon. 
 
Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka tavoittelevat heille kauden toisesta WRC3-luokan MM-osakilpailusta kauden toista voittoa. Helmikuinen Ruotsin MM-ralli oli kaksikolle vasta uran toinen MM-ralli, jossa he ylsivät vakuuttavasti WRC3-luokan voittoon. MM-kautensa Ruotsissa avannut suomalaiskaksikko hallitsi WRC3-luokan tapahtumia perjantain päivälenkiltä rallin maaliin.
 
Järjestyksessään kolmanteen MM-ralliinsa valmistautuva suomalaiskaksikko lähtee luottavaisena ensimmäiseen Portugalin MM-ralliin. Kevään aikana Ruotsista hankittu MM-pistejohto on vaihtunut viidenteen sijaan, sillä Korhosen edellä pisteissä ajavat ovat ehtineet kilpailla jo useammassa MM-osakilpailussa.
 
Rautio Motorsportin Ford Fiesta Rally3:lla kilpaileva kaksikko tavoittelee keväisestä Portugalista luokkavoittoa ja sitä kautta MM-pisteiden kärkipaikkaa. Korhonen ja Viinikka ajavat reitillä numerolla 70. Kaksikon lähtöpaikka on 55.
 
Rautio Motorsportin tukemia kuljettajia Portugalin MM-rallissa ovat myös WRC2-luokassa Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Teemu Suninen ja Mikko Markkula.
 
#70 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3:
 
”Viime lauantaina ja sunnuntaina ajoimme pari päivää testiä täällä. Kun on hyvät testit alla niin on mukava lähteä ralliin mukaan. Kaikki on kunnossa tulevaan. Tiet vaikuttavat aika rajuilta ensikertalaiselle. Saa tarkkana olla, että ei tule rengasrikkoja eikä hajota autoa. Perjantain pätkät ovat heti pahimmasta päästä. Lähtöpaikkamme on 55:s auto reitillä, joten tiet ovat jo ensimmäisellä ajokerralla meille rikki. Eka kierros osittain ja toinen ajokerta varmuudella ovat lähtöpaikallamme tietynlaista selviytymistä. En usko, että voisimme ajaa maksimivauhtia ilman ongelmia”.
 
”Meille olisi hieno asia, jos pääsisimme ongelmitta maaliin ja saisimme ajettua rallin kaikki pätkät nuotista läpi. Se helpottaisi paljon kauden jatkoa ajatellen. Täältä olisi maaliin ajaessa tulossa hyvät pisteet ja saisimme tärkeää kokemusta, kun tässä kisassa on yleensä ajettu samoja teitä vuodesta toiseen”.
 
”Lämpöä on viikonlopulle luvassa. Kelit ovat siten sään puolesta hyvät, ja totta kai, WRC3-luokan voittoa lähdemme tavoittelemaan”.
 
Rautio Motorsport Portugalin MM-rallissa:
 
#70 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3
#23 Teemu Suninen - Mikko Markkula Hyundai i20 N Rally2
 
Portugalin MM-ralli lyhyesti:
 
Portugalin MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta ja 325,35 EK-km. Ralli käynnistyy torstai-iltana Coimbrasta seremoniallisella startilla klo 22:30 Suomen aikaa. Tositoimiin siirrytään perjantaina klo 11:05. Päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta ja 121,25 EK-km. Päivän viimeinen EK starttaa klo 21:05 Suomen aikaa.
 
Lauantai on rallin pisin kilpailupäivä. Ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta (148,68 km), joista kahdesti ajettava Amarante (37,24 km) on rallin pisin EK.

Portugalin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (55,42 km), joista kahdesti ajettava Fafe (11,18 km) on rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe, joka päättää rallin alkaen klo 14:15 Suomen aikaa.
 
WRC3-luokan MM-pistetilanne:
1. Diego Junior Dominguez (PY) 37
2. William Creighton (IRL) 28
3. Tom Rensonnet (BEL) 28
4. Roope Korhonen (FIN) 25
5. Eamonn Kelly (IRL) 25
 
Ralli MM-sarjan tulospalvelu: wrc.com

Kuva: Massimo Bettiol

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa