Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen sarjajohtajana Pohjanmaalle

16.05.2023 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

Kirkkonummelainen 18-vuotias Justus Räikkönen suuntaa tulevana viikonloppuna SM Pohjanmaa Ralliin SM3 -luokan sarjajohtajana.

Espoo Motorsport Clubia kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa edustava Räikkönen on ajanut vahvan alkukauden, ajokkina toimiva Peugeot 208 Rally4 on ollut hyökkäysketjun luotettava osa. Talvikaudelta tuli pistesarakkeeseen yksi voitto, kakkossija sekä nelostila, joiden myötä sarjatilanteessa on 24 pisteen johtoasema kesäkauteen siirryttäessä.

Kesäkilometrejä Räikkönen - Korhonen kaksikko kävi kartuttamassa viime viikonloppuna Kaakkoisrallissa, joka sujui kaksivetoluokkien nopeinta vauhtia. 
 
- Kyllä oli siistiä päästä ajamaan kesäkisaa pitkästä aikaa. Talvella ajaminen on aina ollut vähän sellaista tietyllä tapaa selviytymistä, kertoo Justus.
 
Seinäjoen ympäristössä perjantaina illalla starttaava kilpailu sisältää kaikkiaan 8 erikoiskoetta joilla mittaa on noin 106 kilometriä. Matkaan lähdetään Seinäjoen keskustorilta perjantaina klo 19 aikaan ja samaan paikkaan saavutaan lauantaina maaliin noin klo 18.
 
Räikkönen ei kisoihin ole luonut itselleen liian tiukkoja tavoiteraameja ennalta, yksi tavoite on kuitenkin aina sama, eli ajaa mahdollisimman kovaa.
 
-Lähdetään ajamaan kunnolla kilpaa Pohjanmaalle, siellä sen sitten näkee miten vauhti riittää. Turha on liikaa miettiä ennalta miten kisa tulee menemään.
 
- Luokassa on paljon kovia ukkoja, mutta eipä siinä, niinhän se on muissakin luokissa. Kaikki lähdetään samalta viivalta ja maalissa sitten näkee lopputuloksen, pohdiskelee Räikkönen.
 
Parin kuukauden rallitauon aikana on Räikkönen ennättänyt muutakin kuin miettiä rallia.

- No kevättauolla tuli käväistyä jenkeissä kilpailemassa cheerleadingin MM-kisoissa. Olin mukana juniorien sekajoukkueessa. Semifinaaleissa voitettiin ja finaalissa oltiin neljäs. Sitten on tietysti hieman lepäilty ja odotettu innolla kesää, kertoo Justus.
 
Ralli SM:n tiimipistekisassa Räikkösen autokunta on muodostanut Secto Labs -tiimin yhdessä Heikki Kovalaisen ja Janni Hussin kanssa. Teknisesti tiimin ajattamisesta vastaa Riku Tahkon pyörittämä RTRC. Talvikauden päätöksessä Jyväskylässä pisteitä keräsi Kovalaisen sijasta Tahko, Kovalaisen oltua Japanissa kilpailemassa. Pistetilanteessa tiimi on neljäntenä kesäkauteen lähdettäessä.
 
SM Pohjanmaa Ralliin Räikkönen - Korhonen parivaljakko starttaa numerolla 32. Kilpailun seuraamiseen erinomaiset seurantalinkit löytyvät Ralli SM:n nettisivuilta, josta löytyy myös linkki koko kilpailun kattavaan suoraan Youtube-lähetykseen.
 
Kuva: Tarja Lipsanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa