Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaan soradebyytti uudella autolla kotikilpailussaan

17.05.2023 / Juho Koski / Asunmaa Racing -tiedotus

Teemu Asunmaa debytoi soralla uudella Skoda Fabia RS Rally2-autollaan kotikilpailussaan SM Pohjanmaa Rallissa. Pistejohdossa Pohjanmaalle lähtevä alavutelaisukuljettaja starttaa ensimmäisenä reitille.

Teemu Asunmaa, 36, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 27, kanssa, kilpailevat tulevana viikonloppuna Ralli SM -sarjan kesäkauden avauksessa SM Pohjanmaa Rallissa. Seinäjoen torilta alkava kilpailu on alavutelaiskuljettajalle sarjan kotikilpailu. Kotialueen tiet eivät kuitenkaan aiheuta TGS Skoda Teamin kuljettajalle paineita.

-Mukavaa, kun ei tarvitse lähteä kauaksi kotoa. Ainahan on kiva lähteä kotikilpailuun, mutta kilpailun näkökulmasta se on loppujen lopuksi ralli muiden joukossa. Pätkien varsilla on varmasti paljon tuttuja ja yhteistyökumppaneita.

Sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen johtava Asunmaa lähtee ensimmäisenä reitille auraamaan tietä. Kolminkertainen SM1-luokan Suomen mestari tiedostaa auraamisen mahdolliset vaikutukset, mutta vakuuttaa, ettei se tuo lisäpaineita ajamiseen.

-Ei oteta paineita, ainahan voittoon pyritään kun ajetaan. Toki aura-auton rooli voi hieman vaikuttaa, kun tiet ovat todella kuivia.

Skodan uusimmalla rallitykillä Fabia RS Rally2:lla ensimmäistä kertaa soralla kilpailevalle alavutelaiselle Pohjanmaan osakilpailu on myös hyvää oppia uudesta autosta. Testien aikana koetut haasteen olosuhteiden kanssa tarkoittavat, että autosta löytyy vielä säädettävää.

-Ollaan koitettu saada autoa sopivammaksi käteen, mutta kelit ovat testeissä menneet aina huonoksi, eikä olla päästy toivotunlaisesti eteenpäin. Vielä on työstettävää, ja jatkamme prosessia Pohjanmaan jälkeen.

Ralli SM -sarjan kauden neljättä osakilpailua voi seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livestriimin kautta. Koostelähetys kilpailusta esitetään sunnuntaina 21.5. Yle TV2:lla.

Kuva: Miikka Lehvonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa