Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilällä katseet pistepotissa Puolan EM:ssä – ”Tavoitteena ajaa kaasu pohjassa”

17.05.2023 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä lähtee hakemaan runsasta pistesaldoa tulevana viikonloppuna ajettavasta Puolan EM-rallista. Paluu soralle edellisen Kanariansaarilla ajetun osakilpailun jälkeen on nurmijärveläiskuljettajan mieleen. Viime vuotisen reitin perusteella Puolan nopeat erikoiskokeet sopivat viime vuoden Suomen mestarille.

Mikko Heikkilä, 31, yhdessä kartanlukijansa Samu Vaalerin, 26, kanssa, lähtevät pistejahtiin rallin EM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Puolassa tulevana viikonloppuna. The Racing Factory -tallin Skoda Fabia Rally2 Evolla kilpaileva Heikkilä lähtee hakemaan pistepottia Portugalissa johtoasemasta koetun rengasrikon ja Kanariansaarten osakilpailun haastavan osakilpailun jälkeen.

-Tavoitteena on ajaa kaasu pohjassa niin kovaa kuin osataan, eli ei mitään tavallisesta poikkeavaa. Olisi kiva saada kohta vähän pisteitäkin ja päästä maaliin hyvällä sijoituksella ja ilman rengasrikkoja. Koitetaan ottaa uusi aloitus kauteen kahden vähän huonommin menneen kilpailun jälkeen.

Tulevan viikonlopun kilpailu on nurmijärveläiskuljettajalle ensimmäinen Puolassa. Lähimpänä Puolaa on viime vuoden Latvian EM-ralli, jossa Heikkilä sijoittui kolmanneksi.

-Mukavaa päästä taas soralle. Pätkät ovat pääosin hirmu nopeita, ja viime vuotisten incar-videoiden perusteella myös aika kapeita. Pääosin peltotietä ja auton mentävää ränniä. Toisella ajokerralla tiet näyttäisivät menevän aika uraisiksi ja kiviäkin noussee, täytyy yrittää välttää rengasrikkoja.

Valmistautuminen kauden kolmanteen osakilpailuun on alkanut jo koti-Suomessa ennen matkaa Puolaan. Kilpailun reitistä kolme erikoiskoetta ovat suurilta osin samoja kuin viime vuonna, joista löytyy videomateriaalia edellisvuodelta.  

-Viime vuotisten erikoiskokeiden kertaamisen lisäksi ajetaan kilpailuviikon keskiviikkona testiä, ja siitä se ralliviikko alkaa. Ihan mukavaa päästä ajamaan näin nopeasti edellisen kilpailun jälkeen, se ei ollut mitään riemujuhlaan meille. Tiet näyttävät hauskoilta, videoiden perusteella ei ole mitään sellaista, mikä ei olisi mieleen.

Ralli EM-sarjan kauden kolmas, Junior ERC -sarjan aloittava osakilpailu 79th Orlen Rajd Polski ajetaan 19.-21.5. Kilpailua voi seurata WRC+ -tilauksella ERC+ -palvelusta sekä Cmore-suoratoistopalvelusta.

Pistetilanne 2/8 osakilpailun jälkeen:

1. Hayden Paddon 58 NZL
2. Yoann Bonato 47 FRA
3. Efren Llarena 34 ESP
4. Mads Ostberg 24 NOR

14. Mikko Heikkilä 11 FIN

Kuva: Zoom Motorsport

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa