Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist janoaa huippuvauhtiin myös Seinäjoella

19.05.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

SM4-luokassa hyvän alkukauden ajanut Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) suuntaa SM Pohjanmaa Ralliin Ford Fiestallaan luokkansa kolmossijalta. Vauhdillisesti onnistuneeseen talvikauteen mahtui yksi kolmostila, yksi hylkäys, sekä yksi kakkostila. Podiumille on mieli myös Seinäjoen ympäristön tiestöillä. 

- Ei meillä Pohjanmaan kisaan nyt ehkä mitään extra-odotuksia sinällään ole asetettu, mutta varmasti tulee olemaan tiukkaa vääntöä loppuun asti monen eri kuskin kanssa.

Talvikausi oli kyllä meille onnistunut jos ei Kuopion kisaa lasketa. Tottakai halutaan jatkaa nyt kesällä samalla vauhdilla ja pystyä ajamaan podium-sijoista, tuumailee Dahlqvist.

Kesäkauden avauksessa monesti on kuljettajien välillä hieman eroa siinä paljonko on ennätetty testata ja hakea ajotuntumaa soralle, Dahlqvistilla on tuntuman puolesta kaikki kunnossa.
 
- Laitilassa käytiin treenaamassa parisen viikkoa sitten ja sen jälkeen on ennätetty ajaa yksi sprintti ja ralli. Ralli olikin varsinainen lähiralli kun kaikki erikoiskokeet olivat noin 15 km:n säteellä kotoa. Oli oikein mukava kokemus, aurinkoinen rallipäivä eikä tarvinnut olla reissussa päiväkaupalla, naurahtaa Raoul.
 
Alkukauden aikana kyydissä istunut Matias Peippo ei tällä kertaa istukaan Dahlqvistin vierellä, vaan vierellä onkin Arttu Vastamäki (HuiUA). Syy on kuitenkin varsin looginen.
 
- Matias ajelee kisoja itsekin ja hänellä osui nyt oma kilpailu samaan aikaan ja Arttu tuli nyt sitten kyytiin, kertoo Dahlqvist.
 
Nuottiluokkiin onnistuneesti tapahtuneen siirtymisen myötä on Dahlqvistin tiimissä jo suunnitelmia myös uran seuraavastakin askeleesta. V1600-luokasta suunta on ylöspäin. 
 
- Rally4:lla pääsin pari kertaa talvella vähän ajamaan. Oma on hankittu ja sitä nyt vuokrataan tänä vuonna ja samalla pitäisi nyt kesällä taas sitä itsekin päästä testaamaan ja saada kokemusta siitä autosta. On tosi makea laite ja tuntui että se istui heti käteen. Kaikki keskittyminen on nyt kuitenkin tämän vuoden SM-sarjassa, mutta ehkäpä syksyllä jo voisi jonkin kilpailun Rally4:lla ajaa, tunnelmoi Dahlqvist.
 
Seinäjoella paremmuutta ratkotaan kahdeksalla erikoiskokeella, joiden mitta on noin 106 kilometriä. Kilpailun lähtö tapahtuu perjantaina illalla Seinäjoen keskustorilta klo 19 aikaan. Vajaat 23 tuntia myöhemmin saavutaan maaliin samaan paikkaan.
Dahlqvist - Vastamäki kaksikkoa ajaa numerolla 47, heidän sekä muidenkin seuraamiseen parhaat linkit löytyvät Ralli SM:n nettisivulta. Samasta paikasta löytyy linkki myös koko kilpailun kattavaan suoraan lähetykseen Youtubessa.
 
Kuva: Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa