Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko tarjosi kyytiä myös kattopellille Seinäjoella

21.05.2023 / Riku Tahkon tiedotus

Ralli SM –sarjan kesäkausi alkoi viikonloppuna Seinäjoella SM Pohjanmaa rallilla. Riku Tahko ajoi ulos ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta nousi lopputuloksissa SM1-luokan seitsemänneksi. 

Rallin SM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin viikonloppuna Seinäjoella. Kilpailu oli samalla kauden ensimmäinen soralla. Täksi kaudeksi uuden Hyundain i20 Rally2 -auton rattiin vaihtanut Riku Tahko lähti kilpailuun innostunein tunnelmin. Kilpailuun kartanlukijaksi lähti vanha luottokartanlukija Markus Soininen, vakituisesti kyydissä istuvan Sami Ryynäsen työkiireiden johdosta. 

- Pitkäksi venynyt routajakso vaikeutti auton testaamista keväällä soraa varten. Odotukset ovat kuitenkin korkealla, sillä alusta saakka on ollut fiilis, että uusi Hyundai i20 Rally2 sopii suomalaisille sorateille upeasti. Lisäksi Micheliniltä tulleeseen, kokonaan uuteen sorarenkaaseen, on kova usko, kuvaili Riku Tahko ennakkotunnelmia. 

Seinäjoen seudulla ajetussa SM-rallissa ajettiin kaksi erikoiskoetta perjantaina ja loput kuusi lauantaina. Riku Tahkon kilpailu hyvistä sijoituksista päättyi ensimmäisellä erikoiskokeella, kun ajovirhe mutkayhdistelmässä johti auton kaatumiseen. 

- Maalipäässä tein tyhmän virheen vasen oikea -mutkayhdistelmässä. Oikaisin oikealle kääntyvässä mutkassa sieltä mistä muutkin, mutta rengas nappasi ojan reunaan ja auto alkoi pyörähtää tiellä. Keula valahti siitä ojaan ja auto kääntyi katolleen hiljaisesta vauhdista. Onneksi suomalaiset rallikatsojat näyttivät, mistä heidät on tehty ja nosti auton nopeasti takaisin renkailleen. Hyvä, etteivät vielä kiillottaneet autoakin siinä neljässä minuutissa, kiitteli Tahko katsojien aktiivisuutta. 

Tahko menetti ulosajossa nelisen minuuttia aikaa, mutta auto säilyi ajokuntoisena. Perjantain toisella erikoiskokeella Tahko oli SM1-luokan viidenneksi nopein. Iltahuollossa auto saatiin vielä lauantaita varten kuntoon. 

Lauantain kuudella erikoiskokeella Riku Tahko oli jokaisella erikoiskokeella viidenneksi tai kuudenneksi nopein. Lopputuloksissa Tahkon nimi oli SM1-luokan seitsemäntenä. 

- Olen urallani ajanut tarpeeksi “vitossijoja” ja olen pyrkinyt nyt tekemisilläni siihen, että jatkossa ajamme paremmista sijoituksista. Se vaatii tässä luokassa kovaa yritystä. Pisteitä on kuitenkin kerättävä eikä tällaisiin ajovirheisiin enää tällä kaudella ole varaa. 

- Vaikkei lopussa mahdollisuutta ollut hyviin sijoituksiin, saimme hyvää kokemusta uudesta autosta soralla, summasi Riku Tahko SM Pohjanmaa rallin loppua. 

Ralli SM –sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Joensuussa. Elokuun alussa vuorossa on legendaarinen Suomen MM-ralli ja Lahden SM-ralli viikkoa myöhemmin. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa